Tarih: 10.10.2019 03:34

MALKARA?DA YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14.00`da gündem maddelerini görüşmek üzere Malkara Ticaret Borsası Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı`nda yapılan toplantıya; açılış konuşması, yoklama ve mazeret dilekçelerinin okunması ile başladı. Başkan Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı`na katılan Türk Ordusu`na zafer dileyerek , "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi her zaman ordusunun yanındadır. Allah zaferler versin inşallah" ifadesini kullanırken ABD`ye yönelik tepkide bulundu. Başkan Albayrak, daha sonra toplantıya ev sahipliği yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul`a söz verdi.

MALKARA`YI ANLATAN SİNEVİZYON GÖSTERİLDİ

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine ve meclise katılanlara Malkara tanıtım videosunun sinevizyon gösterimi izletilmesinin ardından konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; ?Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak, değerli ilçe belediye başkanlarım, sevgili büyükşehir belediye meclis üyelerimiz, değerli muhtarlarım, siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, yazılı, görsel ve internet medyasının saygı değer emekçileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi?nin değerli çalışanları, sevgili hemşehrilerim hepinizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz."ifadelerini kullandı.

BU ADALETSİZLİĞİ DÜZELTİN

İlçe Belediyelerinin Büyükşehir olan illerde ve olmayan illerde İller Bankası ödeneklerinde farklılık olduğunu dile getiren Yurdakul, "Büyükşehir yasası uygulanırken paylaşım ne yazık ki adaletsiz bir şekilde yapıldı. Bizim yanı başımızda Keşan ilçesi var. Yüz ölçümü bizim ilçemizin onda biri kadar. Nüfusu altmış üç bin. Bizim nüfusumuzdan yüzde 20 fazla. Keşan Belediyesinin İller Bankası payı Malkara Belediyesinin yaklaşık üç katı kadar. Çünkü Keşan Büyükşehir Belediyesine bağlı bir belediye değil. Bu adaletsiz dağıtılan vergi gelirlerinin nüfus ve yüz ölçümü orantısında büyük bir adaletsizlik var. Vergi gelirleri dağıtılırken yüzde 90`ı nüfus yüzde 10`u yüz ölçümüne göre dağıtılıyor. Fakat yüz ölçümü birçok hizmette ciddi maliyetler getiriyor. Bizim ilçemizde iki hizmet noktası arasındaki mesafe yaklaşık 90 km. Benim isteğim bir an önce bu adaletsizliğin giderilmesidir."dedi.

Başkan Yurdakul sözlerini tamamlarken, "Ordumuz ciddi bir harekâta başladı. Umuyorum ki Mehmetçiğimizin ayağına taş değmeden, burnu kanamadan bu operasyonu başarıyla tamamlarız." temennisinde bulundu.

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETECEĞİZ

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul?un konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi?nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündemdeki katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili maddeyle ilgili söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "11 İlçenin çöplerinin Süleymanpaşa`ya dökülmesini istemiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak AK Parti grubu olarak red kararı veriyoruz. Saray`dan, Süleymanpaşa`ya çöp taşınması hem maliyet açısından verimli değildir. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılması lazım."dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa`daki katı atık toplama alanında ayrıştırma tesislerini oluşturduklarını hatırlatarak,  Tekirdağ`ın tüm katı atıklarının toplandığı alanın Valilik`te yapılan toplantılarla belirlendiğini kaydetti. Albayrak, "Komisyon raporu okunduğu zaman burası niye seçildiğini, niye burada yapıldığının notları var. Hatta 2017 ve2018 yıllarında İl Çevre Müdürlüğü ve Valiliğin, bütün Tekirdağ`ın çöplerinin buraya toplanarak değerlendirilmesi konusunda resmi yazılarda var. Biz hiç bir zaman bir tarafın çöpünü alalımda bir tarafa rahatsızlık verelim demiyoruz.  Bilinmeyen bir şey daha var. 7 ya da 8 yerde çöp aktarma istasyonları yaptık. Çöpleri çöpleri azaltarak, çöpten enerji üreterek imhası projesinin bir iki ay içerisinde oluru gelecek ve bunu devreye sokacağız."diye konuştu.

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 13 Kasım`da Marmaraereğlisi`nde toplanmak üzere sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —