BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ`NDE YÜKSEL AKAY TARTIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ`NDE YÜKSEL AKAY TARTIŞMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi`nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı`na Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın hararetli tartışması damga vurdu!

Her ay bir ilçede yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi`nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Saray ilçesinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Özgen Erkiş`in ev sahipliği ettiği toplantıya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel İle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın tartışması damgasını vurdu. İkilinin tartışmasına Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli, "Karşılıklı polemik yapmayın."diyerek susturdu.

KADİR ALBAYRAK MECLİS`E KATILAMADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2019 Dönemi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu`nda gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı ve komisyon raporlarına ait dosyalar meclise sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın düzenlediği Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katılmak için Ankara`da olması nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantı soru önergelerinin okunmasıyla başladı.

SORU ÖNERGELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis`in bir aylık tatilin ardından ilk toplantısını yapması nedeniyle Başkan Vekili Münir Karaevli, toplantıyı saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla açtı. Gündem maddelerine geçmeden önce soru önergelerini okutan Karaevli, soru önergelerindeki konularla ilgili açıklama yapmak üzere meclis üyelerine söz verdi.

YAĞMUR SUYU HATTI TARTIŞMASI

Çerkezköy`de yapılan yağmur suyu hattı ile ilgili olarak verilen soru önergesi üzerine açıklamalarda bulunmak üzere söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ`nin çalışmasının hatalı olmadığını söyledi. AK Partili Meclis Üyeleri`nin verdiği sor önergesinde Gazi Osman Paşa Mahallesi`nde yapılan yağmur suyu hattının ardından bölgede pis kokular oluştuğu gündeme getirilirken söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çerkezköy Fatih Sokak`tan başlayan Başarı Sokak`tan devam eden ve İmar siteleri içerisinden Fevzi Paşa Mahallesi`ne doğru giden bölgede TESKİ bin 800`lük bağımsız yağmur suyu hattı yaptı. Önceden yapılan binlik yağmur suyu hattına maalesef kaçak kanalizasyon bağlanmıştır. İki yağmur su hattının bazı geçiş noktalarında birleşmesi kokulara neden olmaktadır. Yani yeni yapılan bin 800`lük yağmur suyu hattı, binlik yağmur suyu ile birleştiği anda eski hatta bağlı olan kanalizasyon hattı, ona da sirayet ederek bazı kokular çıkarmaktadır. Yapılan işte bir eksiklik yoktur. Bunun düzeltilmesi için TESKİ`nin yeni bir yatırım yapması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

BÖYLE BİRŞEY OLABİLİR Mİ?

Akay`ın bu açıklamaları üzerine AK Parti grubu adına söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Nasıl oluyor da bir hat döşeniyor, o hat döşenirken bağımsız bölgelere bağlantı yapılıp yapılmadığını tespit edemiyoruz. TESKİ kanalizasyon hattı döşemiş, eski hattı iptal etmemiş. Belediyenin iki tane mi hat var. Eski hat iptal edilmemiş.  O hattı tespit edilmemiş, yani böyle bir şey olabilir mi başkanım."diye karşılık verince tartışma başladı. Başkan Akay, yeniden söz alarak bir kez daha sorunun yapılan yeni hattan kaynaklanmadığını savundu.

6 AYDA BİR Mİ KONUŞACAĞIZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TESKİ ile ilgili sorunların çözümünde zorluk yaşadıklarını anlatırken, Meclis Başkanı Münir Karaevli`ye yönelik, "Başkanım TESKİ toplantısını biz kaç ayda bir yapıyoruz? Yıllık bütçesi 500 milyon olan bir kurumu 6 ayda bir mi konuşacağız?"dedi. Bunun üzerine Karaevli, "2 ay sonra TESKİ genel kurulu var orada konuşuruz. Elbette TESKİ bu konuyla ilgilenecek. Yapılacaklar yapılacak ancak konuşulması gerekenler genel kurulda görüşülür." dedi.

TESKİ YASASI DEĞİŞSİN

Ardından araya giren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir kez daha Cüneyt Yüksel ile tartışmaya tutuştu. Akay, "İSKİ yasası değiştirilsin bununla birlikte TESKİ yasası da değişir o zaman 6 ayda bir genel kurul yapılmaz.  Sorunların çözümü için TESKİ genel kurulunu beklememize gerek yok. Bazı şeyleri kurumlarla konuşarak yapabiliriz. " dedi.

KAPALI KAPILAR ARDINDA MI ÇÖZELİM

Akay`ın sözlerini kesen Başkan Yüksel, "Vatandaşın sorunlarını dile getirmek zorunuza mı gitti? Biz aynı zamanda birer Meclis üyesiyiz. Vatandaşın sorunlarını burada konuşmayacak mıyız? Siz CHP`li Belediye Başkanı olarak belki aranızda çözebiliyorsunuzdur. Ama biz çözemiyoruz. Siz diyorsunuz ki bu konuyla ilgili sorunları buraya getirme, kapalı kapılar ardında konuşalım." ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine Başkan Akay ise, "Ben öyle cümle kurmadım. Daha kurmadığım cümle üzerinden konuşuyorsunuz. Ben diyorum ki, sorunların çözümü kurumlar arasına karşılıklı konuşarak yapılabilir. Kadir Başkanımla siz bazı konuları çözmüşsünüzdür de. 6 aylık belediye başkanısınız.Çözdüklerinizi de söyleyin yoksa sizin samimiyetinizden şüphe duyarım."ifadelerini kullandı. Bunun üzerine tartışmanın hararetlenmesiyle birlikte Akay ve Yüksel`i Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli, susturdu. Karaevli, "Başkanım lütfen karşılıklı polemik yapmayın. Burada muhatap benim. Karşılıklı konuşmayalım. İkincisi konu anlaşılmıştır. Gerekli yerlere bildirilmiştir."ifadelerini kullandı.

33 GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI

Soru önergelerinin ardından Meclis Başkan Vekili Karaevli, toplantıya ev sahipliği yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş`e söz verdi. Erkiş, kısa bir teşekkür konuşması yaparken, Meclis`te gündem maddelerine geçildi. Üç saat süren Meclis`te gündemdeki 33 madde görüşülerek karara bağlanırken, komisyonlardan gelen gündem maddeleri de oylamaya sunuldu.



Anahtar Kelimeler: Trakya Flaş Haber Çerkezköy

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR