HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

MÜFETTİŞ PARALARI FAİZİYLE İSTEDİ

MÜFETTİŞ PARALARI FAİZİYLE  İSTEDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin 2020 yaz dönemi denetimi sonucunda müfettiş raporunda belediye meclis üyelerine ödenen mükerrer komisyon huzur haklarını geri istendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekim 2020 Dönemi Olağan Meclis Toplantısı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Hayrabolu`da gerçekleştirildi.

Her ay bir ilçede düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi`nin bu ayki toplantısı, Hayrabolu`nda yapıldı. Hayrabolu Belediyesi Sosyal Tesisleri`nde COVİD-19 salgını dolayısıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı ve komisyon raporlarına ait dosyalar meclise sunuldu. Gündemde bulunan imar konularıyla ilgi bazı maddeler ise komisyonlara sevk edildi. Acil konularda meclise verilen ara ile toplanan komisyonlarda kararlar alınarak, meclise sunuldu.

MÜFETTİŞ RAPORUNU OKUTTU

Büyükşehir Belediye Meclisi`nin açılışını yapan Başkan Kadir Albayrak, uzun süredir idari denetimin gerçekleştirilmediğini hatırlatarak, "İl Özel İdaresi`nin kapanmasından sonra uzun süredir idari teftiş yapılmamıştı. Bu yıl yapıldı. Büyükşehir Belediyemizin müfettiş raporları bize ulaştı."dedi. Albayrak daha sonra meclise müfettiş raporlarını okutarak sundu. Büyükşehir Belediyesi 2020 teftiş raporunda İlçe Belediye Meclisleri ve Büyükşehir Belediye Meclisi`ndeki komisyonlarda yer alan meclis üyelerine ödenen huzur haklarının mükerrer olanların tespit edilerek, yasal faizi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından geri alınması gerektiği yer aldı.

HEM İLÇE BELEDİYESİNDE HEM DE BÜYÜKŞEHİR`DE KOMİSYON GÖREVİ NEDENİYLE ÜCRET ALAN MECLİS ÜYELERİ BU PARALARI GERİ ÖDEYECEK

Buna göre Büyükşehir Belediyesi, komisyonlarda görev alan meclis üyelerine yapılan mükerrer ödemeleri geri alacak. Ayrıca raporda bazı konularda basit yazışmalarla çözülebilecek konuların Büyükşehir Belediye Meclisi`ne sunulmaması gerektiği yönünde de müfettiş raporunda belediyeye uygulama bilgisi verildiği rapora yansıdığı görüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekim 2020 Dönemi Meclis Toplantısının son derece verimli geçtiğini belirten Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin almış olduğu tüm kararların Tekirdağımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI