BAŞKAN BOZDAĞ EV ZİYARETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

BAŞKAN BOZDAĞ EV ZİYARETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Esnafla ilgili bir dizi açıklamada bulunmak üzere basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Yetkililer bulaşmanın ev ziyaretlerinden kaynaklandığını söylüyor. Özellikle bunun üzerinde durmalıyız."uyarısı yaptı.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yeni dönemde denetimlerde meslek odalarının da yer alacağını belirterek, uyarılarda bulundu. Esnafın zor günler geçirdiğini fakat her şeyin başının sağlık olduğunu belirten Bozdağ, "Özellikle ev ziyaretlerinin üzerinde durulmalı. Yetkililer bize bulaşmanın ev ziyaretlerinden kaynaklandığını söyledi. Bunu tüm halkımıza anlatmalıyız."dedi.

Tekirdağ?ın yüksek risk grubunda yer aldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yeni dönemde `Dinamik Denetim Süreci` başladığını ve meslek odalarının da bu denetimlerin içerisinde yer aldığını hatırlattı. Başkan Bozdağ, esnafın kurallara uyduğunu belirtirken, "Cezaya karşıyız. Benim esnafım kendini yetiştirmiş, önce sağlık olduğu bilincinde.  Esnafımız kurallara uyuyor. Ancak her yerde olabileceği gibi bazen kuralları unutanlar çıkabilir. Bunları da uyaracağız. Esnafımızın durumu iyi değil ama her şeyin başı sağlık. Bu yüzden sağlık açısından ne gerekiyorsa hepimiz yapmak zorundayız." açıklamasını yaptı.

EV ZİYARETLERİNİ BİR SÜRE YAPMAYALIM

 Başkan Bozdağ, yeni süreçle ilgili Çerkezköy Kaymakamlığı`nda toplantı yapıldığını hatırlatarak, "Bin civarında esnafımız yeniden hizmet vermeye başladı.  İşletmelerimiz hizmet verecek ancak yeterli değil elbette. Yüzde 50 kapasiteyle çalışacaklar, alınan tedbirlere uyacaklar. Salgını önlemek için ne gerekiyorsa hep birlikte tüm esnaf arkadaşlarımızla, halkımızla birlikte yapacağız. Yetkililer bize özellikle ev ziyaretlerinden bulaşmanın kaynaklandığını söyledi. Biz araştırma yaptık. Hani personel servislerinde, işçilerin fabrikalara gidiş gelişlerinde bulaşma ne kadar oluyor diye. Yetkililer en fazla ev ziyaretlerinden kaynaklandığını söyledi. Bu konu üzerinde durmalıyız. Halkımıza ev ziyaretlerini bir süre yapmamaları konusunda uyarılarda bulunmalıyız."diye konuştu.

İSDEM`E HAFTALIK RAPOR VERİLECEK

Daha sonra Dinamik Denetim Süreci`nde kendilerinin de etkin rol alacağını hatırlatan Başkan Bozdağ, bu süreçle ilgili bilgiler verdi. Bozdağ, ?Bugüne kadar mülki idare amirlerinin koordinasyonunda sahada daha çok kolluk kuvvetleri vasıtasıyla yürütülen denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek (Personel, araç, malzeme vb.) vermesi sağlanacak ve bu denetimlerde teknolojik imkanlardan üst düzeyde istifade etmek suretiyle denetimlerin etkinliği ve kapasitesi artırılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan meslek odaları ve bunlara bağlı alt odalar bünyesinde üyelerinin denetimi amacıyla yeteri kadar denetim ekibi oluşturulacak ve ?Oda denetim ekibi? olarak İSDEM bünyesine dahil edilecektir. Meslek odaları denetim ekipleri haftada en az bir kez il/ilçe sınırları içerisinde üyelerinin iş yerlerini denetleyerek gerekli rehberlik faaliyetlerini yürütecek ve aykırı tedbirlerde oda mevzuatı çerçevesinde işlem tesis ederek yapılan denetimleri İSDEM?e haftalık olarak raporlayacaktır.

MASALARDAKİ MESAFELER KONTROL EDİLECEK

Yeni dönemde yapılacak olanları anlatmayı sürdüren Başkan Bozdağ, şunları kaydetti: "Çok yüksek risk grubu dışındaki illerimizde yüzde 50 kapasite sınırlamasına uygun şekilde müşteri kabulüne izin verilen yeme-içme yerleri, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, bilardo salonu, internet kafe vb., işyerleri ile nikah/düğün salonlarının mevcut yerleşim oturma düzeni planına uygun olup olmadığı, masalar arası mesafe şartlarına ve kapasite sınırlamasına uygun olup olmadığı hususları başta olmak üzere bu işyerlerinin belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyet gösterip göstermediğinin haftada en az bir kez olacak şekilde denetlenmesi sağlanacaktır.

MESLKE ODALARI DENETİM FAALİYETLERİNİ İHMAL ETMEYECEK

Bozdağ açkılamalarını şöyle tamamladı: "Denetim faaliyetleri sırasında kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suiistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde faaliyetten geçici men edilmesi dahil gerekli idari işlem tesisinden imtina edilmeyecektir. Aynı zamanda denetim faaliyetlerinin kamuoyundaki görünürlüğü ve özellikle il ve ilçelerdeki ilgili meslek odalarının denetim faaliyetlerine katılımı hususları da ihmal edilmeyecektir?

Açıklamalarının sonunda Başkan Bozdağ, "Bu arada esnafımıza yönelik çalışmalarımızda devam ediyor. Takriben bu sene 500 civarında ustalık belgesi verdik. 500 civarında kalfalık belgesi imzaladık." sözlerine ekledi.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM