Gündem

Gündem Haberleri

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ

Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde son şampiyon Orhan Okulu`yu uzatma dakikalarında yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Edirne?de geçen cuma günü başlayan 658´inci Tarihi Kırkpınar Güreşleri?nde bugün 14 boyda çeyrek finalden başlayan güreşler tamamlandı. Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Ali Gürbüz ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Karşılıklı birbirini denemelerle başlayan güreşin 21´inci dakikasında iki başpehlivan da pasif güreştikleri içi birer ihtar aldı. Oldukça heyecansız geçen güreşin 40 dakikalık normal süresinin sonunda iki pehlivan da sarı kart gördü.

`Altın puan´ olarak adlandırılan ve bu yıl uygulamaya geçirilen puanlama güreşinde 50?nci dakika Ali Gürbüz, rakibi Orhan Okulu´yu yenerek Kırkpınar´ın başpehlivanı oldu.

2015 ve 2018 yılında altın kemere uzanan son şampiyon Orhan Okulu, 658´inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nde, ilk turda Cenk İldem´i, ikinci turu kura ve kurallar gereği güreşmeden geçerek, üçüncü turda Süleyman Aykırı´yı, çeyrek finalde Mustafa Batu´yu, yarı finalde de Mehmet Yeşil Yeşil´i yenerek, bir kez daha geçen yıl olduğu gibi adını finale yazdırdı.  

2011 ve 2012 yıllarında altın kemere uzanan Ali Gürbüz, 658´inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nde, ilk turda Abdullah Güngör´ü, ikinci turda Serhat Gökmeni´i, üçüncü turda İsmail Koç´u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun´u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu´nu yenerek, finale adını yazdırmıştı.

 



Anahtar Kelimeler:

TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI