Tarih: 25.09.2020 22:57

ÖZEL BİR SERVİS AÇMAYA ŞU AN GEREK YOK

Facebook Twitter Linked-in

Bir hafta kadar önce Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz, Hastane Müdürü Tufan Çetinkaya ile birlikte ilçedeki gazetecilerle bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi. Başhekim Filiz, toplantıda gazetecilerin kovid19 sorularını da yanıtladı.

İLK HEDEF YATAK KAPASİTESİNİ ARTIRMAK

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz, tanışma toplantısına kendisinin özgeçmişi hakkında bilgiler vererek başladı.  18 yıldan buyana hekimlik yaptığını anlatan Filiz, iki yıl önce Başhekim Yardımcısı olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi`ne geldiğini bir hafta önce ise İl Sağlık Müdürlüğü`nce başhekimlik görevine getirildiğini anlatan Filiz, hastanede ilk hedeflerinin yatak kapasitesini artırmak olduğunu söyledi. Çerkezköy Devlet Hastanesi`nin önemli bir hastane olduğunu, A grubu hastane olduğuna vurgu yapan Başhekim Filiz,  "Çerkezköy Devlet Hastanesi önemli bir hastane. Kurulduğunda B grubu hastaneydi ancak şu an A grubu bir hastane. Bölgede Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Silivri gibi ilçeleri kapsayan bir alanda 500 bin nüfusa hizmet veriyor. Bu yüzden bulunduğumuz yerin öneminin farkındayız. Buna göre çalışma azmimiz var. Oturduğumuz koltuğun bilincindeyiz. Hastanemizin daha iyi yerlere gelmesi için gayret göstereceğiz. İlk planda hızlı bir şekilde yatak sayımızı artırmak istiyoruz.  Buraya geldiğimizde hastane yatak kapasitesini 220?den 245?e çıkarttık. Şimdi 300 yatağa çıkartmak istiyoruz. Ayrıca hizmet kalitesini artırmak için neler yaparız, bunun üzerinde çalışıyoruz."diye konuştu.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ KURUYORUZ

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurmak için harekete geçtiklerini bu noktada resmi işlemlere de başladıklarını kaydeden Başhekim Filiz, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan eski Trafik Tescil Bürosu`nun Çerkezköy Devlet Hastanesi?ne devredileceğini söyledi.  Filiz,  şunları söyledi: "Burada, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile birlikte Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) hizmeti de yapmayı planlıyoruz.  Çerkezköy Devlet Hastanesi`nin sadece tedavi edici tıp dışında koruyucu ve insanların merdiven altı olarak nitelendirdiğimiz yerlere gitmesinin önüne geçmek için sertifikalı hekimler tarafından hizmet verilecek tedavi merkezi yapacağız. Şu an, Emniyet Müdürlüğü ile protokol hazırladık, protokolü imzaladıktan sonra İçişleri Bakanlığına göndereceğiz. Bakanlıktan devri gerçekleşince, buranın bir katını Ruh Sağlığı Merkezi diğer katlarında ise tamamlayıcı ve geleneksel tıp hizmetleri vereceğiz.?  

DOKTOR VE PERSONEL SIKINTIMIZ YOK

Gazetecilerin doktor ve personel sıkıntısı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Başhekim Filiz, şunları kaydetti:  "Hastanemizde hekim sayısı ve personel sayısı hizmet  verme açısından yeterli. Fakat bizim hedeflerimiz ve planlarımız bunun üstündedir. Yakın zamanda hastanemizde bu hedeflere yönelik daha planlı personel verilmesi için yetkililerden söz aldık.  Önemli olan gidilen yoldan ziyade koyduğunuz hedeftir. Eğer siz doğru bir şekilde organize olamamışsanız o zaman doğru hedefleri koyamazsınız. Burada gerekli emeği göstermezseniz,  hastaneyi tamamen personel ile doldursanız da hizmet vermede yetersiz kalırsınız.  Sıkı çalışıp, ne yaptığınızı da bilirseniz,  bununla ilgili enerji ve emeğinizi doğru şekilde gösterirseniz o zaman sizin personel yetersizliğiniz söz konusu olamaz. Burada, önemli olan niteliktir, azimdir, emektir? ifadelerini kullandı.

KOVİD19 İÇİN AYRI BİR SERVİS AÇMAMIZA GEREK YOK

Kovid19 hastasıyla ilgili bilgiler soran, sayıları hakkında soru yönelten gazetecilere açıklamalarda bulunan Filiz, "Resmi olarak rakam verme yetkimiz yok. Bunu günlük olarak İl Sağlık Müdürlüğümüze bildiriyoruz. Zaten otomatik olarak sisteme girince Bakanlığa da düşüyor. Ancak, hastanemizde ekstra Kovid-19 servisi açmamıza şu an için gerek yok. Şu anda hastanemizde Kovid için belirlediğimiz servisimiz var yine tıbbi hizmetler de veriyoruz. Servisler ayrı bir şekilde çalışıyor. Sağlık hizmetlerimize de devam ediyoruz. Ayrıca bir servis açmak gibi bir ihtiyaç olmadığını söyleyebilirim.  Kovid şu an kontrolümüz altında, olağanüstü bir durum yok.? açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —