Gündem

Gündem Haberleri

BU DA DİSLEKSİ FARKINDALIĞI

BU DA DİSLEKSİ FARKINDALIĞI

Başakşehir Okulları`nda Disleksi Farkındalığı Semineri gerçekleştirildi...

1-7 Kasım Disleksi Farkındalığı Haftası nedeniyle, Türkiye Disleksi Vakfı Tekirdağ/Çorlu temsilcisi Uzman Özel Eğitim Eğitim Öğretmeni Hatice Bayram Sadıkoğulları, Başakşehir Okulları konferans salonunda öğretmen ve idarecilere yönelik Disleksi Farkındalık sunumu yaptı. 

Disleksinin en sık rastlanan öğrenme bozukluklarından birisi olduğunu belirten Sadıkoğulları,okul öncesi dönemde fark edilebileceğini aktardı. Tanılama ve eğitim desteği sürecinde işlevsel olan bir çok kitap önerisinde bulundu.   

Seminerin sonunda katılımcı öğretmen ve idarecilere `katılım belgesi` verilmesinin ardından Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş bir teşekkür konuşması yaptı. Demirbaş`ın konuşmasının ardından, Hatice Bayram Sadıkoğulları`na çiçek ve hediye takdimi ile program sona erdi.

DİSLEKSİ NEDİR ?

Disleksi, ilk kez İngiliz Doktor W.P Morgen tarafından 1896 yılında tanımlanmıştır. Morgen?a göre Disleksi?Doğuştan kelime körlüğüdür.? İlk olarak yapılan bu tanımlamadan sonra günümüze kadar birçok disleksi tanımı yapılmıştır.

Avrupa Disleksi Derneğine göre disleksi tanımı ?Disleksi;okuma,heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır.?

Disleksi, zeka düzeyi ?normal veya normal üstü? olan,?okuma hızı,okuma kalitesi,okumayı öğrenme hızı,okuduğunu anlama- anlatma becerisi? yaşıtlarına ve zekasına kıyasla; beklenenin altında olan okuma bozukluğunun genel adıdır.  

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ