YENİ KAMPÜSTE İLK KEZ BASININ KARŞISINA ÇIKTILAR

YENİ KAMPÜSTE İLK KEZ BASININ KARŞISINA ÇIKTILAR

Başakşehir Okulları, bu yıl eğitim öğretim sezonu öncesi geçtiği yeni kampüsünü gazetecilere açtı. Yeni konsept ve eğitim anlayışını okul idarecileri ve bölüm başkanları anlattı gazeteciler dinledi...

Çerkezköy ve Kapaklı`nın tam ortasındaki Pınarça Yolu üzerine kurulan yeni kampüsünde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim sezonuna başlayan Başakşehir Okulları, yeni yılın ilk hafta sonunda kapılarını gazetecilere açtı. Geniş katılımlı basın toplantısıyla okulun eğitim kadrosunun lokomotifleri yeni konsept ve eğitim anlayışını anlatırken, gazeteciler okulu gezdi.

KAHVALTI İLE BAŞLADI

Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva`nın düzenlediği basın toplantısı kahvaltı programı ile başladı. Okulun, kantininde gerçekleştirilen kahvaltıya Çerkezköy ve Kapaklı`dan gazeteciler katılırken ev sahipliğini Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Atölye Koordinatörü  Fatih Çakar, İşletme Müdürü  Fatih Demir, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Zümre Başkanı Gamze Koçak, Yabancı Dil Bölümü Zümre Başkanı Leyla Yılmaz yaptı. Kahvaltıda gazetecilere `Hoş geldiniz` diyen Genel Müdür Mehmet Demirbaş, Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva`nın şehir dışına çıkmak zorunda kaldığı için basın toplantısına katılamadığını belirtti.

GAZETECİLER OKULU GEZDİ

Kahvaltının ardından okulu gezen gazetecilere, eğitim ve yeni konspet hakkında okul müdürleri ve bölüm başkanları bilgiler aktararak yaşam alanı, eğitim felsefesi, rehberlik anlayışı ve atölye uygulamaları konularında ayrıntılı şekilde bilgiler verdi. İlk olarak kahvaltının yapıldığı kantinden başlayan gazeteciler burada Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir`den bilgiler aldı. Demir, öğrenciler için kantin politikaları hakkında bilgiler verirken, velilerin öğrencilerin harcamaları ve beslenmelerinden sürekli bilgi sahibi olduklarını kaydetti. Daha önce pek görülmeyen bir sistemle öğrencilerin kantin alışverişleri para ile değil kartlarına yapılan yüklemelerle gerçekleştiğini anlatan Demir, böylece öğrencilerin tüketimlerindeki sınırın korunduğunu söyledi. Kantin ürünlerinin okulun diyetisyeni tarafından da takip edildiği belirtildi. Yemekhanenin gezilmesi sırasında ise, günde 4 çeşit çıkan yemeğin sinevizyon eşliğinde de yemek saatinde öğrencilere özellikleri hakkında bilgiler verildiği belirtildi.

İLK OKUL VE ORTA OKUL SINIFLARINI DOLAŞTILAR

Daha sonra orta okul müdürü Aylin Arda ve İlk Okul Müdürü Kıvanç Dizdar, gazetecilere sınıfları gezdirerek, sınıfların fiziki yapısı ve eğitim anlayışı hakkında bilgiler verdi. Aylin Arda,  "Öğrenmeye ilişkin materyallerimiz; öğrencilerin bireysel ve toplu olarak ihtiyaçları, öğrenme farklılıkları da göz önüne alınarak büyük bir titizlikle seçiliyor. Her bireyin farklı öğrenme yetisini ve geçmişini göz önünde bulunduruyor, bu anlamda herkesin beceri ve bilgisine göre farklı uygulamalar ile eğitim veriyoruz."diye konuştu.  Orta okulun ardından ilk okul sınıflarını dolaşan gazetecilere Okul Müdürü Kıvanç Dizdar, bu kez ilk okul öğrencilerine yönelik eğitim metotları hakkında bilgi verdi. Okulda teorik eğitimlerin yanı sıra yoğunluklu bir şekilde öğrencilerin günlük olarak bilgileri tekrarlayabileceği ortamlar hazırlandığını kaydeden Dizdar`ın ardından gazeteciler atölyeleri dolaştı.

KONFERANS SALONU`NDA SORULARI YANITLADI

Atölyeleri tek tek dolaşan gazeteciler burada da Atölye Koordinatörü Fatih Çakar`dan, bilgi aldı. Gazetecilerin yeni kampüs binasındaki gezisinin son bölümünde ise Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Zümre Başkanı Gamze Koçak ve Yabancı Dil Bölümü Zümre Başkanı Leyla Yılmaz bilgi verdi. Okulun rehberlik eğitimleri ve yabancı dil bölümündeki eğitim anlayışı hakkında bilgiler alan gazeteciler son olarak Konferans Salonu`nda Başakşehir Okulları Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş öncülüğünde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Demirbaş ve okul müdürleri ile bölüm başkanları burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KAMPÜS DONANIMI SON TEKNOLOJİ

Başakşehir Okulları`nın, konseptini, eğitim anlayışı ve eğitime bakış açısının anlatıldığı basın toplantısında, Pınarca Mahallesi yolu üzerinde, doğa ile iç içe 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip Başakşehir Okulları`nın öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte donanıma sahip olduğu belirtildi. Kapalı spor salonu, açık spor alanları, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan Başakşehir Okulları`nın; benzersiz fiziki yapısı, botanik bahçesi ileçevresinde bu niteliklere sahipolan ilk ve tek özel okul olduğunu anlatan Genel Müdür Mehmet Demirbaş,  "Okulumuz;  43 derslik,açık ve kapalı spor sahası,  300 kişilik konferans salonu, açık alanda bulunan amfi tiyatrosu, 17 atölye ve tam donanımlı laboratuvarları ile şehrin trafik karmaşasından uzak, doğanın kalbinde,öğrencilerin huzur ve güven içinde, ileri teknoloji ile eğitim görmelerine imkân sağlayan fiziksel donanıma sahiptir."dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ DÜNYA VATANDAŞI OLARAK YETİŞTİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ ARASINDA"

Eğitim felsefeleri hakkında konuşan Genel Müdür Demirbaş, "Çağımızın değişen ve gelişen algısı içerisinde, öğrencilerimize çoklu öğrenim alanları sunuyoruz. Yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkan tanıyıp, tüm disiplinleri bir araya getirmeye çalışarak bireylerin alternatif düşünme yeteneklerinin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bilimsel ve zihinsel açıdan sınırsız bir özgürlük alanı sunularak öğrencinin merkeze alındığı beceri temelli atölyelerimizde, ana ders kavram ve kazanımlarının entegrasyonu, zeka ve öğrenme alanında yapılan çalışmalar ile her bir bireye ulaşıyoruz. Öğrencilerimizi özgür bir birey olarak görüp araştıran-inceleyen, problem çözebilen, seçim yapabilen, sorumlu birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.Bu amaçlar doğrultusunda Başakşehir Okullarında her türlü imkan hazır hale getirilmiştir."dedi.

HER ÖĞRENCİ AYRI BİREY

Öğrencilere ayrı ayrı birey olarak baktıklarını vurgulayan Demirbaş, "Okulumuzda, öğrenciler ayrı birer birey olarak kabul edilmektedir. Her öğrenci tek tek ele alınır;  bireysel ihtiyaçları ve birbirinden ayrılan özellikleri belirlenerek ihtiyaca yönelik öğrenciye uygun planlamalar yapılmaktadır. Onları eşsiz kılan, diğer öğrencilerden ayıran kişiliklerini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine rehberlik etmek amaçlanmaktadır. Merkezi sınav sonuçları ile akademik başarıyı her yıl zirvede tutan Başakşehir Okulları, `Sadece sınav başarısı için değil; hayata hazırlanmak, kendimizi keşfetmek için öğreniriz.` prensibini ilke edinmiştir."diye konuştu.

REHBERLİK ANLAYIŞIMIZ

Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi olarak, anasınıfından lise son sınıfa kadar öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve gelişim dönemlerini dikkate alarak herbireyin ?değerli ve biricik` olduğu yaklaşımı ile `sorun` odaklı değil `gelişim ve süreklilik` odaklı rehberlik anlayışıyla çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Zümre Başkanı Gamze Koçak, şunları kaydetti: "Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi çalışmalarının temel amacı çocuğun kendini tanıması, kabul etmesi ve geliştirmesidir. Bu amaç doğrultusunda yapılan tüm çalışmalar kişilik keşfi süreci olarak tanımladığımız eğitimler, atölyeler, test, gözlem ve rehberlik aşamalarından oluşmaktadır. Her öğrenciyi kendi profili kapsamında değerlendirerek uygun eğitim yaklaşımı ile gelişimini sağlamayı hedefleyen okulumuz, öğrenci odaklı eğitim anlayışını veli-öğretmen-öğrenci üçgeni ekseninde pekiştirmektedir. Okulumuzun sahip olduğu bu bakış açısı ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi okul süreçlerinin temel parçası ve eğitimin önemli bir tamamlayıcısıdır."

BİLİMDEN SANATA 17 FARKLI ATÖLYE VAR

"Okulumuzda öğrencilerimizin 21.yy becerileri ile beraber yetişebilmesi adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz." diyen Atölye Koordinatörü Fatih Çakar ise şunları aktardı:  "Yaşadığımız dünya ile gelecek arasında köprü olacak nitelikte uygulamalı eğitim alanları planlıyoruz. Okulumuzda bilimden sanata, teknolojiden spora bu alanlarla ilgili 17 farklı atölye uygulaması ile çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.  İlerleyen süreçte bu sayı 25?in üzerine çıkacak ve derslerle entegrasyonu tamamlanmış olacaktır. Türkiye?de bir ilk olma özelliğini taşıyacak olan `Kazanım Temelli Atölyeler` projesini hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimizin derslerde daha aktif olmaları, yaparak-yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmeyi daha kalıcı hale getirebilmeleri için tüm derslerini atölye mantığı ile yeniden planlıyoruz. Özellikle anasınıfı ve ilkokul kademesinde sınıf düzeyinde temel kazanımları disiplinler arası etkileşim yaklaşımı ile çok yönlü olarak işliyoruz."

BİLİM MERKEZİ VE YETENEK ATÖLYELERİ

Atölyelerin iki ayrı kurgu üzerine inşa edildiğini belirterek sözlerini sürdüren Çakar, "1.si Başakşehir İnovasyon ve Bilim Merkezi, 2.si de Beceri-Yetenek Atölyeleri. İnovasyon ve Bilim Merkezimizde Düşünme Becerileri, STEM ve MAKER-ROBOTİK atölyelerimizle öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken Beceri-Yetenek Atölyelerimizle onlara hayatın içinden deneyimler sunuyoruz. Gastronomi Atölyemizle onlara gerçek bir mutfak deneyiminin, Estetik Sanatlar Atölyemizle kil-çamurun eşsiz güzellik ve tasarım dünyasının, Ebru Atölyemizle sanatın sabır ve inceliğinin kapılarını açıyoruz."diye konuştu.

7 ÖĞRETMEN VAR 3`Ü YABANCI

Globalleşen modern dünyada yabancı dillerin bir gereklilik haline geldiğini belirten  Yabancı Dil Bölümü Zümre Başkanı Leyla Yılmaz "Başakşehir Okulları çağın sunduğu bütün imkânları öğrencilerin bilgi dünyasını zenginleştirmek için kullanıyor."dedi. Okulda kendisiyle birlikte 7 yabancı dil öğretmenin bulunduğunu belirten Leyla Yılmaz, bunlardan 3 öğretmenin ise yabancı olduğunu söyledi. Yılmaz, yabancı dil eğitim anlayışı ile ilgili olarak şunları kaydetti:  Başakşehir Okullarında, Avrupa Ortak Dil Kriterleri?ne uygun olarak güncel eğitim metotlarıyla öğrencilere dili aktif kullanabilecekleri ortamlar sağlanarak uluslararası standartlarda verilen yabancı dil eğitimi, kademelere göre farklı dil eğitim programları planlanmakta ve etkinlikler uygulanmaktadır. Okulumuzda İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak da Almanca dili eğitimi verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının öğretim programları ile tam bir uyum içerisinde uygulanan programın yanı sıra okulumuzda eğitimi seçmeli yabancı dil ve kulüp çalışmaları olarak verilen Rusça ve İspanyolca dilleri ile öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası platformlarda karşılaşabilecekleri her tür sistem gerekliliklerine karşı donanımlı bireyler olarak yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimiz, dil öğrenimlerini mükemmele taşımak amacıyla onlar için hazırlanan proje ve temel beceriler bazlı Our Learning Journey, Global Village, Don?tlaugh At Me gibi dilin yanı sıra karakter gelişimi ve sosyal sorumluluğu da kapsayan aktivitelere büyük bir hevesle dahil oluyor."

ÖĞRETMENLERDE EĞİTİMLERE KATILARAK KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başakşehir Okulları Genel Müdürü Demirbaş, "Okul olarak hedefimiz;  uluslararası bilinç edinebilmiş, sorumlu birer dünya vatandaşı, eğitimli ve becerikli bir nesil yetiştirmektir."derken öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de sürekli bir şekilde kendilerini yenileyip, eğitimlere katıldıklarını söyledi. Demirbaş, "Gamze Hanım İstanbul`da üç kez eğitime katıldı. Kendisini geliştirmek isteyen öğretmenlerimizin eğitim giderlerini kurum olarak karşılıyoruz."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?