Tarih: 08.12.2019 18:18

BİLENDE BİLMEYENDE KONUŞTU!

Facebook Twitter Linked-in

CNN Türk`te siyasi bir tartışma programına katılan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Tekirdağ`da yapılacak spor tesisleri protokol imza töreninin içeriğinden haberi olmadan dakikalarca yorum yapması dikkat çekti. Yarkadaş, Bakanlığın Spor Toto Teşkilatı finansmanıyla Tekirdağ`a yapacağı spor tesislerinin protokol törenini spor kulüpleriyle yapılan protokol töreni olarak anlattı.

BİR FOTOĞRAFTAN NE YORUMLAR ÇIKTI!

Tekirdağ`da bazı CHP`li Belediye Başkanları`nın eleştirilerine neden olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı`nın il genelinde 11 ilçeye yapılması için start verdiği spor tesisleri protokol imza töreni neredeyse ülke gündemine oturacak! Bilen bilmeyen herkes bir fotoğrafa bakarak yorum yapmaya başlarken, ilginç bir yorum da eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş`dan geldi. Programda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını eleştireyim derken bir anda Tekirdağ Valisi`ni hedefine koyan Yarkadaş, anlattığı olayın içeriğinden dahi habersiz oluşu dikkat çekti.

YARKADAŞ`TAN VALİ`YE HAKSIZ İTHAM!

Ankara`daki Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı`nda düzenlenen protokol imza törenine katılan Vali Aziz Yıldırım`ın, ayrıca Tekirdağlı hemşerilerini Meclis`te misafir eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un da, hemşerileriyle birlikte misafiri olmasını yadırgayan Yarkadaş, "Vali herkesin valisi. Herkesin valisi demek istiyorum ama ne yazık ki herkesin valisi olamıyor. " ifadelerini kullanması şaşkınlıkla karşılandı. Yarkadaş`ın konuşmalarını kelime kelime yazarken, biz bile neyi anlattığını anlamazken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım`a karşı sözleri anlamsız düştü. Toplantının Tekirdağ`da düzenlenmediğini ve Vali Aziz Yıldırım`ın da TBMM`ye AK Partililer ile gitmediğini bilmeyen Yarkadaş, yorumlarıyla izleyen herkesi yanıltması ayrı bir tepki konusu oldu.

İşte Yarkadaş`ın programdaki açıklamaları:

"Geride bıraktığımız günlerde, Tekirdağ`da sayın Spor Bakanı`nın da, sayın Vali`nin de katıldığı bir toplantı oldu. Tüm spor kulüpleri oraya davet edildi, bir anlaşma imzalandı. Ama düşünün sayın Spor Bakanı ve Sayın Vali`nin katıldığı bu toplantıya AKP`li belediyelerde, ilçe belediye başkanları davet edildi. Ama CHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin 7 ilçe belediye başkanı davet edilmedi. Şimdi bu ne toplantısı? Spor kulüpleriyle yerel spor kulüpleriyle bir sözleşme imzalanmış, bir protokol imzalanmış, onlara destek verilmesi için. Spor Bakanı bu ülkenin Spor Bakanı Vali herkesin valisi. Herkesin valisi demek istiyorum ama ne yazık ki herkesin valisi olamıyor. Çünkü sayın Vali salı günü de bu yetmezmiş gibi AKP`li yöneticilerle birlikte, birlikte bakın birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne gitti onlarla çeşitli temaslarda bulundu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop`u ziyaret etti. Bir valinin bir ilin bir siyasi temsilcisi gibi davranmaması gerekiyor. Şimdi orda bizim Tekirdağ`da büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımız kendilerini nasıl eşit hissedecekler. Devletin kurumlarına karşı bunlar hep sıkıntı yaratıyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —