TEL ABYAD`DA 6 YIL ARADAN SONRA EZAN OKUNDU

TEL ABYAD`DA 6 YIL ARADAN SONRA EZAN OKUNDU

Tel Abyad teröristlerden kurtarıldıktan sonra yasaklanan ezan yeniden okundu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Suriye`nin doğusuna düzenlediği harekât başarılı bir şekilde devam ederken kritik bölge Tel Abyad teröristlerden kurtarıldı. YPG`nin şehirde yasakladığı ezan, 6 yıl sonra yeniden duyuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye`nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu askerlerince desteklenen Barış Pınarı Harekâtı başarıyla devam ediyor. Operasyonda kritik bölge olan Tel Abyad teröristlerden arındırıldı. Merkezin kurtarılmasıyla birlikte 6 yıl aradan sonra yeniden ezan ve tekbir sesleri yükseldi.

TEL ABYAD`DA TEKBİR VE EZAN SESİ

Teröristlerden arındırılan Tel Abyad`da Suriye Milli Ordusu askerlerinden biri, ailesiyle yıllar sonra buluşurken duygusal anlar yaşandı. Ayrıca Tel Abyad`da 6 yıl sonra ezan sesi duyuldu.

TSK HIZLI İLERLİYOR

TSK`nın başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, YPG/PKK`lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi. SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı. Tel Abyad, harekatta Resulayn`ın ardından ele geçirilen ikinci ilçe merkezi oldu.

KAÇ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ?

Millî Savunma Bakanlığı`nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Fırat`ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı`nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG`li terörist sayısı 550 oldu." ifadelerini kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, geçen hafta çarşamba günü (6 Ekim) Suriye`nin kuzeydoğusunda SDG`nin kontrolü altındaki kesimlerde bir güvenli bölge kurulması için Barış Pınarı Harekatı`nı başlatmıştı. ABD Başkanı Trump, Türkiye`nin Suriye`de tutuklu tüm DEAŞ militanlarından sorumlu olacağını açıklarkenABD Kongresi, Türkiye`nin operasyonunun DEAŞ ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini savunuyor. Kongre, Türkiye`ye mali yaptırımlar uygulamak için yasal girişim başlatmıştı.

 



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?