YOLSUZLUK YAPAN BELEDİYEYİ NE YAPACAĞIZ?

YOLSUZLUK YAPAN BELEDİYEYİ NE YAPACAĞIZ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan HDP`li Belediye Başkanları`nın ardından yolsuzluk yapan belediyelerin başkanlarının da görevden alınabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan HDP`li üç il belediye başkanının ardından Süleyman Soylu`dan çarpıcı açıklamalar geldi. Soylu, İstanbul, Ankara ya da diğer illerde de yolsuzluk yapılan belediyelerde başkanların görevden alınabileceğini söyledi.

TERÖR YÜZÜNDEN ALINDILAR

Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalında görevden alınan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri`nin HDP`li başkanları için terör örgütüyle ilişkili oldukları için görevden alındıklarını açıklayan Süleyman Soylu, 3 belediye başkanı hakkında terör örgütüne yardım etmek, terör propagandası yapmak ve üye olmaktan soruşturma ve kovuşturma olduğunu söylemişti. Soylu, "HDP`nin kapatılıp kapatılmaması yargının kararıdır. Iğdır belediye başkanını niçin görevden almadık? Eğer suçu yoksa almıyoruz, niye alalım? Biz kanuna kurala, yaptığı işlere ve karşı karşıya kaldığı soruşturmalara bakıyoruz. AK Partili belediye bir başka işle karşı karşıya olduğu zaman aldık. İçişleri Bakanlığım döneminde bir kaç AK Partili belediyeyi de aldım, bir kaç CHP`li ve MHP`li belediyeyi de aldık. MHP`den hiç bir itiraz gelmedi, `bu adamı neden aldınız?` denmedi. Burası demokratik, hukuk devletidir. Seçilmiş diye hukuk kurallarını kimse istismar edemez. Hepimiz hukuk içinde kalmak zorundayız. Hukuktan başka sığınacağımız liman yoktur." ifadelerini kullanırken yolsuzluk yapan belediyelere de aynı uygulamayı yapabileceklerini söylemesi dikkat çekti.

YOLSUZLUK YAPAN BELEDİYELER

Sadece bu üç şehirde değil, Ankara, İstanbul ya da başka şehirlerde de belediye başkanlarının yolsuzluğa karışması halinde görevden alınabileceğini açıklayan Soylu,  "Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlıklarında yapılan görevlendirmelerden sonra batıdaki illerde de bu şekilde gelişmelerin olabileceği yönündeki söylemlere değinen Soylu, "İstanbul, Ankara, başka vilayetlerde yıllardan beri bunlar belediye başkanlığı yapıyorlar. Yapıyorlar mı? Kimin dokunduğu var? İşini yapıyorsa başımızın üstünde yeri var. Ama yarın bir yolsuzluk yaparsa... AK Partili belediye de dahil CHP`li belediye de dahil. Biz o yolsuzluk yapan belediyeyi ne yapacağız?" dedi.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR