HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇAĞRIBEY`İ KÖPEKLER YEMİŞ!

ÇAĞRIBEY`İ KÖPEKLER YEMİŞ!

Geçen yıl temmuz ayında çalınıp kesilerek etleri alındığı yönünde haberlere konu olan emekli yarış atı Çağrıbey?i, köpeklerin yemiş olabileceği ileri sürüldü, dosya kapandı.

Çerkezköy?ün Ambardere mevkiinde ormanlık alanda  kafası ve iskeleti bulunan emekli yarış atı Çağrıbey`in, savcılık dosyasında çalınmadığı ortaya çıkarken, takipsizlik kararı verildi. Çağrıbey, geçen yıl temmuz ayında etleri için kesildiği yönünde haberlere konu olmuştu.

MEĞER ÇALINMAMIŞ!

Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesinde çiftlikten çalındıktan sonra götürüldüğü çalılık alanda kesilerek etleri alındığı düşünülen İngiliz yarış atı Çağrıbey ile ilgili adli inceleme sonucunda takipsizlik kararı verildi. Dosyası kapanan Çağrıbey`in ölümüyle ilgili çiftlik sahibi Harun Ak, çalındığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Daha sonra aynı mevkii de çiftlik sahibi Göksel Bozdağ`ın Çağrıbey`i Harun Ak`a hediye ettiği belirtilen olayla ilgili savcılık soruşturma başlatmıştı. Polis incelemesinin ardından Çağrıbey`in çalınmadığı ortaya çıktı.

ATIN İLK SAHİBİ HEDİYE ETMİŞ

Adli soruşturmanın ardından  Çağrıbey`in asıl sahibinin Nedim Bayrak olduğu ortaya çıktı.  Nedim Bayrak verdiği ifadede 5 yıl önce satın aldığı yarış atı Çağrıbey`in yaşlı olduğu için yarışlara katılamadığını bunun üzerine Göksel Bozdağ`a hediye ettiğini söyledi. Ancak Çağrıbey`in çiftlikte durmadığı, sürekli kaçtığı yönünde bilgiler aldığını, bunun üzerine atlarla ilgilenen biri olduğu için Yaşar Dalgın`a gidip atı almasını, ona verdiğini söyledi. Göksel Bozdağ`ın Çağrıbey`i Harun Ak`a verdiğinden habersiz Yaşar Dalgın, çiftlikten aldığı atı götürdü. Yaşar Dalgın, ifadesinde çiftlikten ayrıldıktan sonra, yaşlı olan Çağrıbey`in ormanlık alanda yere yığılarak, hayatını kaybettiğini söyledi. Ölen Çağrıbey`i orada öylece bırakarak ayrıldığını belirten Yaşar Dalgın, köpeklerin yemiş olabileceğini söyledi. Savcılık soruşturması sonunda, çalıntı olmadığı anlaşılırken köpeklerin yediği düşüncesinden başka bir sonuca ulaşılamayınca, dosya kapatıldı.

Bu arada, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada haberlerin ardından Çağrıbey`in etlerinin satılması ihtimaline karşı, şüpheli görülen noktalardan numune alındığı yapılan tahliller sonucunda ise numunelerin temiz çıktığı belirtildi.  

ETLERİ İÇİN KESİLDİĞİ SANILMIŞTI

Adının Çağrıbey olduğu belirtilen İngiliz yarış atı, İstanbul başta olmak üzere çeşitli kentlerde yarışmalara katıldığı belirtilmişti. Dereceleri olan Çağrıbey`in 2015`in son aylarına kadar yarıştığı, daha sonra sahibi tarafından emekli edildiği aktarılan haberlerde Harun Ak`ın çiftliğinden çalınarak etleri için kesildiği yönünde haberler çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl temmuz ayındaki haberlerin ardından 6 ay sonra Çağrıbey dosyası takipsizlik kararı ile kapandı.

TEMMUZ AYINDA TRAKYA FLAŞ HABER DE ÇAĞRIBEY İLE İLGİLİ HABERLER YAYIMLAMIŞTI



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI