HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

RAKAMLAR AFAKİ GELDİ!

RAKAMLAR AFAKİ GELDİ!

MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, son belediye meclisinde MHP`li meclis üyelerinin red oyu verdiği arsa satışıyla ilgili Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulundu.

Kapaklı Belediye Meclisi`nin Mayıs Ayı ikinci birleşiminde oy çokluğuyla reddedilen 33 dönümlük arsanın satışına MHP`li üç üyenin `Red` oyu vermesiyle ilgili Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulunan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, "Red oyu vermek için grup kararı almamızın nedeni yeterince bilgilendirilmemek. Projeyle ilgili yeterince bilgilendirilmedik. 50 milyon TL gibi bir gelir elde edileceği söylendi. Bu rakamlar bize afaki geldi. Yeterince bilgilendirilseydik red oyu vermeyebilirdik."dedi.

MECLİS`TE 17`YE KARŞIN 11 OYLA REDDEDİLMİŞTİ

Kapaklı Belediyesi`nin geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleştirilen Mayıs Ayı Meclis Toplantısı`nın ikinci oturumunda gündem maddelerinde yer alan arsa satışı iktidarın çoğunluğuna rağmen reddedilmişti. İktidarın, Cumhur İttifakı olarak MHP`li üç meclis üyesiyle birlikte 19 meclis üyesi bulunurken, muhalefetin 12 meclis üyesi bulunmasına  rağmen reddedilen İsmet Paşa Mahallesi`ndeki 33 dönümlük arsanın satışının 17`ye karşın 11 oyla reddedilmesi şaşkınlık yaşatmıştı. AK Partili meclis üyelerinden bir süre önce belediye başkan yardımcılığı görevlerinden Başkan Mustafa Çetin tarafından alınan Adem Sekmen ve Veysel Güven bu satışa red oyu verirken ayrıca AK Partili Meclis üyesi İbrahim Aktürk de red vererek, grup kararına rağmen red oyu veren üçüncü AK Partili Meclis Üyesi olmuştu.  Üç AK Partilinin yanı sıra iktidar cenahından üç MHP`li Meclis Üyesinin de red oyu verdiği Meclis toplantısına iki AK Partili bir de CHP`li meclis üyesi katılmamıştı.

PROJEYLE İLGİLİ YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMEDİK

Trakya Flaş Haber`e MHP`li meclis üyelerinin neden red oyu verdiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, "red oyu vermek için grup kararı aldıklarını" belirtti. Çağlar Bütün şunları anlattı: "Bizi muhalefetin ne yaptığı ilgilendirmiyor. Yanlış anlaşılmasın diye de muhalefetten önce söz alarak arkadaşlarımız konuştu. Neden red oyu vereceklerini, grup kararımızı açıkladılar. Burada projeyle ilgili yeterince bilgilendirilmedik. Başkan Meclis`te dahi yeterince açıklama yapmadı. Muhalefet ne demiş, ne yapmış bizi ilgilendirmiyor. Biz Kapaklı`nın çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Muhalefet kabul oyu verseydi dahi biz MHP grubu olarak red oyu verecektik. Çünkü yeterince bilgilendirilmedik."dedi.

ÇALIŞTAY OLUŞTURULMASINI İSTEDİK

Yeterince bilgilendirilmiş olarak ikna olmaları halinde kabul oyu verebileceklerinin altını çizen Bütün, "Biz bu konuda bir çalıştay oluşturulmasını istedik. Mustafa Başkanla konuştum, `Bir çalıştay oluşturalım` dedim. Beyaz yakayı çekmek için akıllı ev yapılacağı söyleniyor.  Ancak bizim orada başka konutlar var. Hava kirliliğinden herkes orayı terk etmek zorunda kaldı. Burada nasıl olacak beyaz yaka nasıl gelecek. Ayrıca rakamlar afaki geldi bize. TOKİ gibi evler yapılacağı söylenseydi. Olabilirdi. 1/15 emsal bu şekilde kurtarmıyor. Biz de emlakçı arkadaşlara sorduk soruşturduk. En baştanda zaten buranın satılacağı söylenmişti. Buna diyeceğimiz yok. Lakin rakamlar afaki orada bu kadar gelir elde edilmez. Belediye satsın, gelir elde etsin bunun rakamı da önemli değil. Üç milyon olur beş milyon olur belediye kazanır.  Ancak oradaki emsal kurtarmaz. Bize deseler ki 1/15 emsal yetmez, 1/50 yapalım. O zaman uyumlu olabilir. Anlatılanla, rakamlar uyumlu değil. Projeyle ilgili kafa karışıklığı var. Yeterince bilgilendirilmedik."diye konuştu.

CUMHUR İTİTFAKI BAKİDİR

Daha önce `Andımız` konusunda tartışma yaşadığı AK Partili Meclis Üyesi Ali Aras`ın Meclis Ücret ve Tarife Komisyonu`ndan istifasını da değerlendiren MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, "Bizim Cumhur İttifakı, Kıbrıs`taki Maraş`tan gelir, Libya`dan gelir Suriye`dir. Hatta Kürşat`a kadar uzanır. Kişisel çatışmayla, kızgınlıkla izah edilemez. Bizim Ali Aras ile kişisel bir sorunumuz olamaz.  Red oyu vermemizle bu konunun hiçbir alakası yok. Arkadaşımız kendisi öyle düşünüp istifa etmiş olabilir. "dedi.

ANDIMIZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Ali Aras`ın istifa edip etmediğiyle ilgilenmediklerinin altını çizen Başkan Bütün, şunları kaydetti: "Bu konu o kadar sığ düşünceyle izah edilemez. Oradaki konu başka.  Andımız bizim kırmızı çizgimiz. Genel Başkanımız, liderimiz sayın Devlet Bahçeli`nin `Andımız kırmızı çizgimiz` açıklamasının ardından bu arkadaşımızın, bazı açıklamalarda bulunmasına biz tepki gösterdik. Aslında bizim onu muhatap almamız söz konusu değil. Ama karşı taraftan genel başkanımızın açıklaması üzerine yaptığı yorumla ilgili bir açıklama gelmeyince, mecbur konuştum. Genel Başkanımız söz konusu olunca bir açıklama yapma gereği duydum. Bu konu ayrı konuşulabilir. Bunun mecliste red oyu verilmesiyle kesinlikle bir alakası yok. O arkadaşımız, bununla ilgili düşünüp istifa etmişse de o da onun düşüncesi."  

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI