Gündem

Gündem Haberleri

AĞAÇ KATLİAMI

AĞAÇ KATLİAMI

2012 yılında askeriyenin terk ettiği Kuşbahçe Piknik Alanı`nın hemen yanı başında bulunan kocaman alanda ağaçlar kesilmeye başladı. Neredeyse hemen her gün bir ağaç kesilirken, yazarımız Ünal Fırat bu alana sahip çıkılması konusunda geçen haftalarda yazdı

Çerkezköy`de 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı`na bağlı olan ve Kuşbahçe Piknik alanında bulunan Destek Kıtaları Komutanlığı`nın 2012 yılında, terk ettiği bölge sahipsizlikten adeta yağmalanıyor. Yetişmesi onlarca yılı alan ağaçlar kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilirken,  görenleri tepkisini çekiyor.

Çerkezköy`ün Kuşbahçe Mevkii`nde ormanlık alanda çok sayıda ağaç kimliği belirsiz kişilerce kesildi. 2012 yılında 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı`na bağlı Destek Kıtaları Komutanlığı`nın bölgeyi boşaltması, kocaman ağaçlık alanın sahipsiz kalmasına neden oldu. Mesire alanı olarak kimi vatandaşlar tarafından kullanılan ormanlık alanda şimdilerde ağaçlar kesilmeye başladı. Kimli belirsiz kişilerin yaş ağaçları kesmesi tepkiyle karşılanırken, Trakya Flaş Haber Gazetesi yazarlarından Ünal Fırat önceki hafta yazdığı yazısında bölgenin korunması gerektiği aksi taktirde mezbelelik bir alana döneceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Fırat`ın uyarısının üzerinden çok geçmeden bölgede ağaç katliamı artmaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR`E SAHİP ÇIKMASINI ÖNERMİŞTİ

Fırat yazısında, "Askeriyenin bıraktığı yeni Kuşbahçe piknik alanında Ağaçların ve arazinin güzelliği gözlerden kaçmıyor. Halkın büyük ilgisini çeken alanda maalesef kendini bilmez insanlar ağaçları kesiyorlar. Yine insanlığından nasibini almamış bazı kimseler piknik yapıp, çöplerini bu alanda bırakıyorlar. Eğer Askeriye?nin bıraktığı bu yere sahip çıkılmaz ise orada bulunan güzelim ağaçlar, bir bir kesilecek." uyarısında bulunurken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin alana sahip çıkması konusunda öneride bulunmuştu.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ`DE SAHİP ÇIKMIYOR

Bölgede yaş ağaçların kesilmesi karşısında üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, "Askeriye gittikten sonra bura sahipsiz kaldı. Hiç bir yetkili buraya sahip çıkmıyor. Belediyeler bakmadığı gibi orman müdürlüğü de burası ile ilgilenmiyor. Kimdir sorumlu bu ağaçlar neden kesilmiş, kim kesmiş bunların bulunması gerekir. Çünkü bu ağaçlar kolay yetişmiyor. Çerkezköy Kaymakamlığı bu duruma el atmalı." çağrısında bulundu.



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ