ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

?Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü? nedeniyle mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ?Hiçbir çocuğumuz ve vatandaşımızın uyuşturucu batağına düşmemesini temenni ediyorum.? dedi.

?Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü? nedeniyle mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ?Hiçbir çocuğumuz ve vatandaşımızın uyuşturucu batağına düşmemesini temenni ediyorum.? dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ?Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü? nedeniyle mesaj yayımladı.

?UYUMA? (Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu, link:https://www.icisleri.gov.tr/uyuma-projesi) uygulamasının önemine vurgu yapan Vali Yıldırım mesajında şu ifadeleri kullandı:

?Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini ?Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü? olarak kabul etmiştir.

Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir.

Geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu felaketinden gençlerimizi korumak ve kurtarmak, insani ve milli bir vazifedir. Bizler, güvenlik güçlerimizle, Yeşilay?ımızla bu konuda halkımızı  korumak için elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ancak uyuşturucuyla  mücadele çalışmalarında gençliğimizi ve toplumumuzu korumada,  medyaya, okullarımıza, öğretmenlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tabii ki ailelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bu destek bizlere her zaman güç vermektedir.

?GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE DESTEK OLMALARI VATANDAŞLARIMIZDAN BEKLENTİMİZDİR?

Uyuşturucuyla etkin mücadele için yapılan pek çok çalışma var: Bunlardan biri,  İçişleri Bakanlığımızın projesi olan tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen ?UYUMA? (Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu, link:https://www.icisleri.gov.tr/uyuma-projesi) uygulamasıdır. Akıllı telefonlarına sanal mağazalardan ücretsiz olarak temin edebilecekleri bu uygulama ile vatandaşlarımız, kimlik bilgilerini açık etmeden, sokakta veya herhangi bir mekânda uyuşturucu kullanımı ve ticaretini gördüklerinde uygulamadaki butona basarak güvenlik güçlerimize ihbarda bulunabilirler. Bu uygulamayı kullanıp güvenlik güçlerimize destek olmaları vatandaşlarımızdan beklentimizdir. Bu vesilesiyle, hiçbir çocuğumuz ve vatandaşımızın uyuşturucu batağına düşmemesini temenni ediyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.?



ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM