CUMHURBAŞKANI İMZALADI, 20.53`TE MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

CUMHURBAŞKANI İMZALADI, 20.53`TE MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Danıştay`ın müze kararını iptal etmesinin hemen peşine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyanet İşleri Başkanlığı`na devri ve ibadete açılması için kararnameyi imzaladı...

Fatih Sultan Mehmet?in İstanbul?un fethinden sonra camiye çevirdiği Ayasofya, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilmişti. 2 Temmuz?da Ayasofya`nın statüsünün ne olacağını ilişkin Danıştay`da görüşülen duruşma gerçekleştirildi ve karar açıklandı. Kararın ardından Ayasofya Camisi`nin, yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete`de yayımlandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay`ın Ayasofya kararının ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. `Hayırlı olsun` mesajıyla paylaşılan tweet`te Ayasofya`nın Diyanet`e devredildiğini ve ibadete açılmasına karar verildiği duyuruldu.
Ayasofya Camisi`nin, yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete`de yayımlandı.
Danıştay`ın Ayasofya kararının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 20.53`te Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirecek.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM