Gündem

Gündem Haberleri

TESİSLER STRATEJİK PLANA TAKILDI!

TESİSLER STRATEJİK PLANA TAKILDI!

Çerkezköy 1911 Doğanspor`da Çerkezköy Belediyesi`nden gelen cevapla birlikte olağanüstü kongre kararı alındı. Kongrede kulübün adı değiştirilerek, BAL hakları Süper Amatör Lig`e düşen Çorlu 1947`ye devredilmesi gündemde. Belediye kulübün tesislerini dahi

Çerkezköy 1911 Doğanspor, ekonomik zorluklar nedeniyle önümüzdeki sezon BAL`da (Bölgesel Amatör Lig) mücadele vermesi zorlaşırken, Belediye`den gelen cevaplar durumu iyice zora soktu. Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, "Benim gönlüm elvermiyor ancak bu şartlarda ligde oynamamız zor. Haklarımızı kaybedip üstelik bir de cezalı duruma düşmektense son çare olarak bu hakları devretmemiz. Bu yüzden olağanüstü kongre kararı aldık. İşlemleri hızlandırmalıyız.  Çünkü lig yaklaştı."dedi.

BELEDİYE`DEN CEVAP GELDİ

Çerkezköy 1911 Doğanspor Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, şu anda kulübün ne bir tesisi ne bir antrenman sahası ne de futbolcusu bulunduğunu hatırlatarak, "Lige katılım parasını yatırdık. Belediye`den kilidi değiştirilerek kapı önüne koyulduğumuz tesisler ve sahayla ilgili taleplerde bulunduk. Ancak bunlara gelen cevaplar bizi bir kez daha yıktı. Haftada üç kez antrenman izni veriyorlar. BAL`da bir takım haftada üç kez antrenman yaparak maç yapabilir mi? Yemek yok, otobüs yok. Bu takım deplasmana nasıl gidecek. Bir ciddi oluşum çıkar ümidiyle kendi cebimizden lige katılım parasını yatırdık. Ancak, bu şartlarda bu kulübün ligde oynaması çok zor. Bugün 600 bin TL borcu var yarın bir milyon TL daha borcu olur."dedi.

BELEDİYE`DEN NELER İSTEMİŞTİ

Yaklaşık bir aydan beri belediyeden taleplerde bulunarak bir dilekçe veren Asbaş, bazı taleplerde bulunmuştu. İşte o talepler:

1- Fatih Mah. Şehit Teğmen Akın Akın Cad. No:4/1 adresinde bulunan Çerkezköy 1911 Spor Kulübü Tesisleri`nin kulübümüze tahsis edilmesi.

2- Antrenman ve maçlarımız için kullanacağımız Mustafa Uğraş Stadı`nın kulübümüze tahsis edilmesi.

3- Antrenman ve maçlarımız için gerekli ulaşımın sağlanması.

4- Futbol takımımızın yemek ihtiyacının karşılanması.

5- Futbol takımımız deplasman giderlerinin karşılanması.

6- Futbol takımımız için gerekli malzeme temininin karşılanması. (Forma, eşofman ve entrenman malzemesi)

7- Futbol takımımız için kamp temininin karşılanması (Sezon başı ve sezon ortası)

Dilekçede ayrıca kulübün borçlarını ödeyebilmesi için belediyeye ait çay bahçesi ya da otopark gibi gelir getirici bir tahsiste bulunulmasını da isteyen Kazım Asbaş, "Kulübümüzün 2018-2019 Futbol Sezonu`ndan birikmiş olan yaklaşık 600 bin TL borcu bulunmaktadır. Bu borcumuzu ödeyebilmemiz adına Çerkezköy Belediyesi bünyesinde bulunan herhangi bir gelir getirici destek (Çay bahçesi, otopark vb.) veya yön gösterilecek herhangi bir kurumdan destek sağlanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim."demişti.

BELEDİYE`DEN GELEN CEVAPLAR

Çerkezköy Belediyesi`nden Kurban Bayramı öncesinde Kulüp Başkanı Asbaş`ın taleplerine cevap geldi. İşte, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı imzası ile gönderilen cevap yazısı:

"İlgili yazınız Başkanlığımızın ilgili müdürlüğü olan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü`nce incelenmiş olup,

1-Çerkezköy Belediyesi`nin 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan Çalışmaları 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu`nun 9. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 41. maddesine göre devam etmekte olup, stratejik plan çalışmaları henüz tamamlanmadığından dolayı 22.07.2019 tarih ve 2019/42 sayılı yazınızda belirtmiş olduğunuz, 1 maddedeki talebiniz şuan için değerlendirilemediği; stratejik plan çalışmaları tamamlandıktan sonra değerlendirmeye alınacağı,

2-Mustafa Uğraş Stadımız haftada 3 antrenman 1 maç olmak üzere 15.08.2019 tarihinden BAL ligi bitim tarihi olan 30.05.2020 tarihine kadar kulübünüz tarafından kullanılması uygun görülmüştür.

10.06.2019 gün ve 2019/62 sayılı Meclis kararında Belediye Başkanlığımızın Spor Kulüpleri Sporcu ve Kulüpler Başarı Yönetmeliği`nin 17 maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 14/b maddesinde `Hizmetin yerine getirilmesinde öncelik sırası, belediyenin mali durumu ve hizmetin ivediliği dikkate alınarak belirlenir` hükmü mevcuttur. Bu hüküm göz önünde bulundurulduğunda yazınızın diğer maddelerinde belirtmiş olduğunuz taleplerinizin ise şu an için değerlendirilemeyeceği hususu bilgilerinize rica olunur.

17 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ KONGRE VAR

Çerkezköy Belediyesi`nin kulübe gönderdiği bu cevabın ardından Başkan Asbaş, olağanüstü kongre kararı aldıklarını hatırlatarak, "17 Ağustos Cumartesi günü kongre yapacağız. Bu şartlarda kulübün BAL`da mücadele etmesi mümkün değil. Bize tesisleri vermiyorlar. Tesisi olmayan kulüp olur mu? Tesisle stratejik planı ilişkilendirmeleri ayrı bir garabet. Bunu okuyunca yazıyı sonuna kadar okuyamadım. Bize haftada üç antrenman veriyorlar. BAL`da üç antrenmanla mücadele mi edilir? Geçen yıl haftada en az 5 antrenman yaptık. Bu takım ligde kaldı kimse sevinmedi. Belediye çevreleri adeta ligden düşsün diye uğraştı. Biz mücadele verdik ligde tuttuk. Şimdi hala ligde tutmak için mücadele veriyoruz. Gittik katılım parasını yatırdık. Bu takım BAL`da kaldıysa bizim mücadelemiz sonucu kaldı. Her türlü hakkı var ancak sahaya çıkacak gücümüz yok. Bugüne kadar 600 bin TL borcu var. Lige çıkarsak 1 milyon TL daha borcu olur, başka da bir şey olmaz. Belediye desteği olmadı mı bu işi götürmek zor. Daha öncede dediğim gibi haklarımız yanacağı komşu ilçe kullansın. Kimsenin bir şeyi pazarladığı yok. Pazarlayanlar verilen cevaplarda belli."diye konuştu.

CEZA ALMAKTAN İYİDİR

Çorlu 1947 takımına BAL haklarını devretme karşılığında bu takımın Süper Amatör Lig haklarını alacaklarını belirten Asbaş, "Ben son güne kadar umutluyum. Bu takımın Çerkezköy`de kalmasını istiyorum. Ancak, olmazsa Çorlu`nun bu hakları kullanmasında bir sakınca görmüyorum. Çünkü biz zaten sahaya çıkamayacağız. Zaten düşüyoruz. Süper Amatör Lig`de mücadele etsek, şampiyon olsak dahi biz bir yıl sonra BAL`a çıkamıyoruz. Cezalı olduğumuz için de ayrıca bir yıl bekleyeceğiz. Bu şekilde olursa en azında cezadan kurtuluruz. Kuracağımız yeni takımla süper amatör ligde oynarız. Başka bir önerisi olan varsa gelir olağanüstü kongrede takıma sahip çıkar. Biz her halükarda tüzük kongresi yapacaktık. Bu hafta cumartesi günü akşam 18.00`da olağanüstü kongreyi yaparak kulübün adını değiştireceğiz. Başka çare olmazsa, BAL haklarını Çorlu 1947`ye vereceğiz. Çorlu 1947`nin Süper Amatör Lig haklarını da biz alacağız. Böylece cezalı duruma düşerek fazladan bir yıl kaybı yaşamamış olacağız."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?