Tarih: 22.02.2020 10:24

ARAMA KURTARMA DERNEĞİ?NDEN KAYMAKAMA ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Kaymakamı  Atilla Selami Abban, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Dernek Başkanı Muhittin Yassı ve yanındaki heyeti makamında kabul etti.

Kabulde, Dernek Başkanı Yassı; derneğin 16.11.2019 tarihinde resmi olarak kurulduğunu ve kuruluş amacının din, dil, cins, ırk ve sosyal statü ayrımı gözetmeksizin afetlerden etkilenen ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek, doğal ve çevresel felaketlere hazırlık seviyesini geliştirmek, bireyin sahip olduğu enerjiyi toplumsal olarak yapıcı bir biçime dönüştürmek, vatandaşlık, yardımlaşma ve gönüllülük hizmet değerlerini aktif çalışmalarla birleştirmek, doğayla bütünleşmeyi sağlamak için bireyin kapasitelerini geliştirmek, insanın doğanın bir parçası olduğu gerçeğini göz önüne alarak yaşayan dünyayı korumak için faaliyetler organize etmek olduğunu belirtti.

 İLÇEYE VE ÜLKEMİZE PROFESYONEL EKİP KAZANDIRACAĞIZ

Profesyonel bir ekip kurmaya çalıştıklarını belirten Yassı, ?Kurulduğumuz günden bu güne kadar eğitim sürecine aralıksız devam etmekteyiz. Çerkezköy?de yaşayan tüm vatandaşlara olası afetlere karşı nasıl hazır olunacağını anlatmayı kendimize görev edinerek çalışmalarımızı bu alanda yapıyoruz. Sadece afetlerde değil sosyal sorumluluk projelerinde ve kültürel etkinliklerde de faaliyet göstereceğiz. Tiyatro ekibimizle okullarımızda doğal afet konusunda gösteriler yapacağız. Bunların yanı sıra ekibimizin eğitimlerini tamamlayarak yaşadığımız ilçeye ve ülkemize profesyonel ekip kazandırmış olacağız? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —