HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ANAOKULU VE KREŞLER EĞİTİME DEVAM EDECEK

ANAOKULU VE KREŞLER EĞİTİME DEVAM EDECEK

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada anaokulu ve kreşlerde yüz yüze eğitimin devam edeceği bildirildi. Valilik, resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği belirtilirken, kr

Tüm okullarda yüz yüze eğitim sona erdirilerek uzaktan eğitime geçilirken anaokulu ve kreşlerde yüz yüze eğitim devam edecek. Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve özel anaokulu ve kreşlerde eğitimin devam edeceği bildirildi.

Tekirdağ Valiliği, İçişleri Bakanlığı?nın 20.11.2020 tarih ve 19526 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72`nci maddeleri uyarınca 21.11.2020 günü saat: 13.00?da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanılarak, anaokulu ve kreşlere ilişkin yüz yüze eğitimin devamına ilişkin karar alındığını açıkladı.

İŞTE ALINAN KARARLAR

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada Vali Aziz Yıldırım başkanlığında İl Pandemi Kurulu`nda alınan kararla ilgili şunlar kaydedildi:

"17.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda? İçişleri Bakanlığı 19161 sayılı Genelgesi ve 117 Nolu İl Pandemi Kurulu kararı ile yeni tedbirler alınmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği hususu kamuoyu ile paylaşılmıştır.

FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK

Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanması,

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin bir şekilde denetlenmesi, kararlaştırılmıştır."



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI