ANADOLU MEKTEBİ OKUMA FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ANADOLU MEKTEBİ OKUMA FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ`da Anadolu Mektebi Okuma Faaliyetleri kapsamında kültürel ziyafet sunuldu. Kitap sergisinden tiyatroya kadar bir çok faaliyetin yapıldığı program da 8 okul öğrencileri bir de panel sunumu gerçekleştirdi.

Anadolu Mektebi Okuma Faaliyetleri`ne Tekirdağ`da 8 okulda 8 öğretmenin koordinatörlüğünde toplam 49 öğrenciyle,  Mustafa Kutlu`nun 22 eserini okumakla başlandı.   

KÜLTÜREL ZİYAFET ÇEKİLDİ      

Anadolu Mektebi Okuma Faaliyetleri Tekirdağ İl Paneli Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi`nde 2 ayrı salonda gerçekleştirildi. Okul Panelleri`nin sunumunun yanı sıra sekiz okuldan birer temsilci öğrencinin katılımıyla il genel paneli sunuldu. İl Programı`nda panel sunumlarının yanı sıra Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Fuaye alanında Mustafa Kutlu`nun tüm eserlerinin muhtevasından esinlenerek her bir eser için Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yapmış oldukları bir resim sergisi açıldı. Yine Mustafa Kutlu`nun tüm eserlerinin sergilendiği bir kitap sergisi de düzenlendi. Ayrıca Mustafa Kutlu`nun eserlerinden seçilen metinler Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinin sundukları enstrümantal eşliğinde dramatize edilerek seslendirildi. Program tiyatro sunumuyla devam etti. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin Mustafa Kutlu`nun Mavi Kuş eserinden uyarlanan yine `Mavi Kuş` isimli tiyatro sahnelendi. Söz konusu programın sonunda Mustafa Kutlu`nun sinemaya uyarlanan Uzun Hikaye isimli film gösterimi sunularak program sona erdi.

Açılış programına ve il paneline Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Üyesi ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fuat Asım Arvas, Hasan Basri Kuzu, İlhan Koçer, İl ve İlçe şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR