HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÖĞRENCİLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU

ÖĞRENCİLERİN TEHLİKELİ YOLCULUĞU

Okullar bölgesi olarak ilan edildikten sonra hızla eğitim kampüsleri kurulan ve binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Ambardere`de ne yol belli ne de kaldırım. Semt sakinleri belediyeden kaldırım yapmasını yollara çeki düzen vermesini bekliyor!

Çerkezköy`ün son yıllarda gözde yerleşim alanlarından biri olan Ambardere`de özellikle okullarında yaygınlaşmasıyla birlikte kentsel ihtiyaçlarda iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak, belediye bugüne kadar yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü ve yaya vatandaşların da zor anlar yaşadığı yollarda ne kaldırım yaptı ne de bir ışıklandırma. Araç trafiğinin arttığı semt sakinleri bir an önce çözüme kavuşturulması gereken ihtiyaçları sıraladı...

YOLLAR KALDIRIMSIZ YAYALAR ZOR ANLAR YAŞIYOR

Ambardere sakinleri özellikle de öğrencilerin tehlikeli yürüyüşler yaptığına işaret ederek, bölgedeki yollara kaldırım istiyor. Semt sakinleri, "Bölgede okullar bulunuyor ve yüzlerce öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler yolda yürümek zorunda kalıyor, çünkü kaldırım yok. Yollarda sette yok. Çok tehlikeli. Belediye buraya neden kaldırım yapmıyor?"diye sordu.

BÖLGEDE IŞIKLANDIRMA DA YETERSİZ

Ambardere`nin diğer ihtiyaçlarını da sıralayan semt sakinleri, "Bölgenin nüfusu artmaya başladı. Hala toplu ulaşım Ambardere`de yok. Neden minibüsler çalışmıyor. Yine bir başka sorun burada evlerin önünden hayvan sürüleri gelip geçiyor. Her taraf pislik içerisinde. Sözde bu durumun önüne geçilecekti. Ancak hala hayvan sorunu var. Villaların önünden gelip geçiyor bu hayvanlar, pisliği belediye yetkilileri gelsin görsün. Ayrıca burada ışıklandırma da çok az. Geceleri her yer karanlık. Ambardere belediye hizmetlerinden yararlanmıyor. Bir an önce buraya belediye hizmetleri gelmesini bekliyoruz."diye dert yandılar.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI