Gündem

Gündem Haberleri

ALİ USTA`DAN FIRINDA KUZU TANDIR

ALİ USTA`DAN FIRINDA KUZU TANDIR

Çerkezköy Şanlı Urfa İskender ve Kebap Salonu`nun emektarı Ali Usta, salgın nedeniyle lokantalar kapanınca müşterilerin siparişlerine yetişmeye başladı.

Yaklaşık 45 gündür `Evde kal` kampanyasıyla hayatımızı sürdürürken, dünyayı kasıp kavuran Korona Virüs (Covid19) salgınının en fazla vurduğu işletmelerden biri de lokantalar oldu. Lokanta ve restoranların büyük bir bölümü kapatırken, sipariş usulü hizmet verenleri şimdilerde sadece evlere ve zorunlu çalışan bazı işyerlerine ve çalışan kamu personeline hizmet veriyor. Siparişler zaman zaman özel talepleri de beraberinde getiriyor... İşte bu durumda Çerkezköy`de 1991 yılından beri hizmet veren kendine has lezzeti ile özel bir damak tadı oluşturan Şanlı Urfa İskender Salonu devreye giriyor. Şanlı Urfa`nın tecrübeli aşçısı ve aynı zamanda kebap ustası Ali Kabak, özel yemekleriyle taleplere cevap veriyor.

ÖZEL SİPARİŞLER GELİYOR

Son yaptığı özel yemeği olan `fırında kuzu tandır`ı Trakya Flaş Haber okurlarıyla paylaşan Ali Usta, 1984 yılında mesleğe adım attı. Garsonluktan başlayarak, şeflik ve daha sonra mutfağa geçerek, 20 yıldır kebap ve aşçılık yapan Ali Kabak, Korona Virüs`lü şu günlerde özel yemek siparişlerini de büyük bir özenle yapıyor. Bu günlerde neredeyse hemen her gün özel bir yemek yaptığını anlatan Ali Usta, "En az 5 kişi olmak üzere, üzerinde kaç kişilik olursa olsun gelen özel siparişleri hazırlama imkanımız mevcut. Bugün `Fırında Kuzu Tandır` istediler yaptık. Yarın başka talep olur onu da yaparız. Dün, terbiyeli et haşlama yaptık. Tabii kebap, pide ve lahmacun çeşitlerimizle de siparişleri karşılıyoruz. "dedi.

EVDE KALIN BİZ SİPARİŞİNİZİ EVİNİZE GETİRİRİZ

Fırında Kuzu Tandır`ı pişirdikten sonra sunumuyla da göze hitap eden Ali Usta, Trakya Flaş Haber okurlarına `Evde kal` mesajı vermekten de geride durmadı. Yılların aşçısı Ali Usta korona virüs öncesinde bazı tv kanallarında yapılan aşçı yarışmalarına da müracaat ederken, kabiliyetlerini sergilemek için salgının bitmesini bekliyor. Ali Usta, "Zaruret olmadıkça herkes evde kalsın. Biz onların siparişlerini evlerine kadar götürüyoruz. Şanlı Urfa Kebap ve Lahmacun Salonu`nu bir telefon kadar yakın. Özel yemek taleplerini de yerine getirmeye her zaman hazırız."çağrısıyla sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?