Tarih: 08.07.2019 14:13

DAVA EDİLİNCE ZORUMA GİTTİ KAPATTIM!

Facebook Twitter Linked-in

Hafta sonu pazar günü tamamlanan tarihi Kırkpınar Güreşleri`nin ardından SP (Saadet Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, güreş takımının kapatılmasına tepki gösterirken "Neden ilçemizden bir başpehlivan olmasın?"diye sormuştu. Trakya Flaş Haber`de yayınlanan haber gündeme oturdu. Güreş Takımı`nın ne zaman kapatıldığı konusu tartışma konusu olurken eski Belediye Başkanı Ali Ertem, "Ben kapattım."dedi.

HEPSİNİ KAPATTIM!

Döneminde Çerkezköy`den 8 güreşçinin tarihi Kırkpınar Güreşleri`ne katıldığını hatırlattığımız  Ali Ertem, Trakya Flaş Haber`in sorularını yanıtladı. Ali Ertem, "2010 yılında, ikinci dönemimizde soruşturma geçirince, yargılanınca kapattık. Sadece güreş değil, futbol, voleybol, basketbol hepsi kapandı. Kapattık derken belediye olarak bıraktık. Belediye Spor Kulübü`ne destek vermeyi bıraktık, tabii belediye desteği olmayınca onlar yürütemedi. Kapandı. Basketbol, voleybol, güreşi kapattılar. Futbol sadece kaldı. Bir iki yıl devam ettiler sonra onu da kapattılar."dedi.

ZORUMA GİTTİĞİ İÇİN KAPATTIM

Çerkezköy Belediye Spor Kulübü`nde sportif faaliyetlerde önemli başarılar elde ettiklerini hatırlatan Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye Spor Kulübü`nde 250 civarı sporcu vardı, uğraşarak didinerek destek verdik, her türlü imkanı sağladık. Maalesef birileri tarafından şikayet edildik. Türkiye`de bugüne kadar olmayan bir şey. Bugüne kadar destek veren birçok başkan, belediye varken tek yargılanan biziz. Zoruma gittiği için kapattım. Destek vermekten çekildik bıraktık, belediye olmayınca işin arkasında yürütmekte zordur. Futbol Kulübü`nü üçüncü lige çıkardık, ikinci liginde basket, güreş , tekvando takımımız vardı. Voleybolda birinci ligin kapısında döndü, ne finaller yaptık. Fenerbahçe, Galatasaray, Eczacıbaşı`nı Çerkezköy`e getirecektik. 250 gence spor yaptırdık birilerinin zoruna gitti."

HALA YARGILANIYORUZ

Spora desteğini yargılandığı için 2010 yılında çektiğini anlatan Ertem, neden yargılandıklarını da şöyle anlattı: "Çerkezköy`de 8 tane büfe yerini ihaleyle Belediye Spor`a kiraladık diye bizden şikayetçi oldular. `Belediye spor`a gelir getirsin` diye 800 TL, Bin TL`ye gibi bir gelir bunlar. Belediyeyi, kamuyu zarara uğrattık diye hakkımızda soruşturma başlattılar. Şikayet üzerine hala yargılanıyoruz. Şu anda bir yargılanma davamız var ya işte o dava bu konuyla ilgili. 5 sene geçti hala devam ediyor. Türkiye`de milyonlarca dolar spor kulüplerine destek veren belediyelere kimse bir şey yapmıyor. Topu topu onların iddia ettiği rakam 94 bin TL belediyeyi zarara uğrattık diye yargılanıyoruz. Milyonlarca dolar İstanbul Büyükşehir Başakşehir`e veriyor. Akhisar Belediye Spor Kulübü Ankara Spor Kulübü... Böyle, 150 tane var Türkiye`de. Hiçbiri yargılanmıyor bir tek biz yargılanıyoruz."

FETÖ KUMPASI

Büfe yerlerini Belediyespor`a gelir getirmesi için ihaleyle verdikten sonra yargılandıklarını söyleyen Ertem, "Önce, kamuyu zarara uğratmaktan bizim hakkımızda soruşturma başlatıldı sonrada ihaleye fesat karıştırmaya çevrildi. Bu 2009 yılında 2010 yılında FETÖ`nün davasıdır. Bu bir kumpas davasıdır. Açılan o davada kumpas davasıdır. O dönem onlarla ilgili fırsat vermediğimiz için dava açılmıştır. Davayı başlatan müfettiş, davayı açan savcı ve hakimlerin hepsi, son dönemi demiyorum, davanın açılmasını söylüyorum, hepsi FETÖ`den atıldı. Çerkezköy`de birileri de bu kumpasın içerisindeydi."diye sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —