Politika

Politika Haberleri

AKAY`A ÇALIŞKAN`DAN TAVSİYE...

AKAY`A ÇALIŞKAN`DAN TAVSİYE...

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanlığı için yapılan delege seçiminde liste çıkartan Ali Çalışkan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a "Hiçbir partinin ilçe başkanına bulaşmayın."diye seslendi.

Geçen dönem CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği yapan Ali Çalışkan, Belediye Başkanı Vahap Akay`a bir kez daha çıkıştı. Ancak Çalışkan, bu kez Akay`ın AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`e karşı yaptığı "Bakanlığın muhatabı ilçe başkanı olamaz" açıklaması üzerinden "Hiçbir partinin ilçe başkanına bulaşmayın" diyerek tavsiyede bulundu.

ÇALIŞKAN BU KEZ SERT ÇIKTI

İki hafta önce CHP delege seçimlerinde liste çıkartan Ali Çalışkan, Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, listesi kazanan Ayfer Dönmez`in seçim öncesi elini kaldırmasına tepki göstermişti. Seçim sürecinde de Belediye Başkanı Akay`ın, parti üyelerini Belediye Meclis Salonu`nda toplantılar yapmasını sağladığını dile getiren Ali Çalışkan, son olarak seçilen delegelerin Çerkezköy Belediyesi`ne davet edilerek, imzaları alındığını öne sürmüştü. Çalışkan, CHP`nin 12 Ocak 2020 tarihinde yapılacak kongre öncesinde delegelerin imzalarının alınarak baskı altına alınmasından yakınırken, "Kongrede aday olmayı düşünüyorum. Ama Belediye`de delegelerin imzaları alınıyor."diye yakınmıştı. İşte bu tepkilerin ardından Ali Dönmez`den sert bir çıkış geldi. Dönmez, Belediye Başkanı Vahap Akay`ın AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök ile ilgili gazetelere yaptığı açıklamaların haberleriyle birlikte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hiçbir partinin ilçe başkanına bulaşmayın" dedi ve parti tüzüğüne uymasını istedi.

KONU İLÇE SEÇİMİ BUNU BİLE ÜZERİNİZE VAZİFE BİLDİNİZ

Belediye Başkanı Akay`a, "Kendinizi o kadar üstün görmenize gerek yok" diyen Ali Çalışkan, parti içini dizayn etmekle suçlarken, " Hiç ama hiç gereği olmayan birtakım konuları üzerinize vazife bildiniz. Konu ilçe seçimi, üzerinize afiyet, bunu bile üzerinize vazife bilip bir takım parti içi işleyişlere müdahil olup mikrofonu elinize alıp tarafınızı beyan ettiniz. Şimdi hiç bir partinin ilçe başkanına bulaşmayın. Çünkü sizin muhatabınız değiller." ifadelerini kullandı.

İŞTE ÇALIŞKAN`IN YAZDIKLARI

Demek ki muhatap görmüşler.
Belediye Başkanımız Vahap Akay sizinle çok şeyler paylaşıp çok icraatlarda bulunduk. Örnekleri 2014-2019 dur.
Kendinizi o kadar üstün görmenize gerek yok. Sizi oraya halk getirdi. Fakat önceliği parti içi mücadeleyi unutmamak gerekli.
Ve siz gerekçeli siyaseti ön plana koyarak birtakım siyasi anlayışların üzerine çıktınız.
Bunların altı doldurulamaz ve gereksizce çıkışlar yaptınız. Hiç ama hiç gereği olmayan birtakım konuları üzerinize vazife bildiniz. Konu ilçe seçimi üzerinize afiyet, bunu bile üzerinize vazife bilip birtakım parti içi işleyişlere müdahil olup mikrofonu elinize alıp tarafınızı beyan ettiniz. Bunda ses çıkarmayıp korkularınızı yenemediğiniz, bu kardeşinizi öteleme kararı aldınız. Eyvallah beni bu süreç içerisinde bir kez bile aramamakla bir çok parti içi yeteneğinizi ön plana çıkarttınız.
Çok gereksiz ve anlamsızca idi, aynı çatının altında nefes alsakta.
Şimdi hiçbir partinin ilçe başkanına bulaşmayın. Çünkü sizin muhatabınız değiller.
Siz Çerkezköy, belediyesindeki kişiler ile muhatapsınız ve parti içi tüzüğünüzü lütfen inceleyiniz derim. Sizi saygı ile sevgi ile muhabbet ile selamlıyorum. Siz Çerkezköy`ün başkanısınız.

AKAY NE DEMİŞTİ?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 26 Kasım`da Ankara`da Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı`nda yapılan `spor tesisi protokol imza` törenine davet edilmemesine tepki göstermiş, "Beni kuşlar getirmedi, halk seçti. Belediye Başkanı olarak orada olabilirdim." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, düzenlediği basın toplantısıyla "Ağlamayan bebeğe emzik vermezler" çıkışı yapmıştı. Akay, üç gün önce bu kez, Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Kök için, " Çerkezköy?e bakanlık bir yatırım yapacak, aracı ilçe başkanı mı? Çerkezköy?de bir iş yapılacak sen de burada bir belediyesin. Yatırım yapacaksın bir yer ihtiyacın var, ben ilçe başkanı ile istişarede bulunuyorum, yer bakıyoruz. Ben ilçe başkanıma teşekkür etmeyi bilmiyor muyum? Çerkezköy?e bir yatırım yapılmış, teşekkür ederim. Bakanlığın muhatabı ilçe başkanı olamaz."demişti.

 



Anahtar Kelimeler:

MİLLETVEKİLİ AVŞAR'DAN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU''NA SORU ÖNERGESİ

MİLLETVEKİLİ AVŞAR DEPREM BÖLGESİNİ SORDU

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI DELEGE SEÇİMİ YAPTI

ÇERKEZKÖY’DE AK PARTİ DELEGE SEÇİMİ YAPACAK

CHP'Lİ ÜN: BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI İTHALATA RAĞMEN DÜŞÜYOR