HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI`DA İLÇE BAŞKANI ATANACAK MI?

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI`DA İLÇE BAŞKANI ATANACAK MI?

Mart ayında kongre sürecine giren ancak korona virüs salgını nedeniyle iptal edilen AK Parti Tekirdağ İlçe Kongre takvimi beklenmeden 4 ilçede atama yapılması gündemde...

AK Parti`de kongre sürecine giren bazı ilçeler için korona virüs (Covid 19) salgını tedbirlerinin uzaması nedeniyle atama yapılması gündemde. AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, "Resmi bir açıklama yok ancak atama yapılabilir."dedi.

KORONA VİRÜS NEDENİYLE KONGRELER İPTAL EDİLDİ

Mart ayında kongre sürecine giren AK Parti, Tekirdağ`da ilçe kongrelerini yapmaya tam başlamıştı ki, dünyada gösteren korona virüs nedeniyle tüm Türkiye`de olduğu gibi kongreler iptal edildi. İlk Kongresi`ni 23 Şubat`ta Marmaraereğlisi`nde yapan AK Parti Mart ayı ile birlikte gelen korona virüs tedbirleri nedeniyle diğer tüm kongreleri de süresiz iptal etmişti.  AK Parti, nisan ve mayıs aylarında ilçe kongrelerini yaparak haziran ayı sonuna kadar tüm ilçe kongrelerini tamamlamayı planlarken, yaklaşık iki aydır süren salgın nedeniyle henüz kongre takvimi belli olmadı.

TÜRKİYE`DE FARKLI İLÇELERDE ATAMALAR OLUYOR

Salgın tedbirlerinin uzaması nedeniyle kongrelerin eylül ve ekim aylarına belki daha ileri bir tarihe de kalması ihtimali nedeniyle şu günlerde ilçe başkanlıklarına atama yapılması gündemde. Siyasi kulislerde konuşulan atamalarla ilgili Trakya Flaş Haber`e açıklamada bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı`ndan gelecek bilgilere göre 15 Haziran`dan sonrasına bir kongre takvimi belirlenebileceğini belirtti. Henüz bir netlik olmadığını korona virüs tedbirleri kapsamında genel merkezin hareket ettiğine vurgu yapan Başkan Mestan Özcan, "Şu anda Türkiye`de farklı bölgelerde, farklı ilçelerde atamalar yapılıyor.  Marmara Bölgesiyle ilgili olarak da en son görüştüğümüz Marmara Bölge Sorumlusu sayın Mustafa Köse, kongre takvimi olmadığı için atamalar yapılabilir demişti."dedi.

4 İLÇEYE ATAMA OLABİLİR

Kongrede aday olmayacağını açıklayan 4 ilçe başkanının yerine kongrelerin beklenmeden atama yapılabileceğini belirten Başkan Mestan Özcan, şunları kaydetti: "Kongre takvimiyle ilgili Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımızın açıklayacağı veriler önemli. Pandemi süreci ne zaman bitecek ona göre kongre takvimi açıklanacağı söyledi. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız`dan kongre tarihi olarak 15 Haziran`dan sonra bir takvim açıklanabileceği söyleniyor. Ama bu resmi bir tarih değil henüz. Sürece bakacaklar. Bu ivme güzel gidiyor. Şayet bozulmazsa, ikinci bir dalga gelmezse belki haziranın ikinci yarısından sonra kongre takvimleri yavaş yavaş belirlenebilir. Tekirdağ`da ilçelerdeki atamayla ilgili net bir şey yok. Ancak `Biz kongrede aday olmayacağız` diyen ilçe başkanlarımızın olduğu 4 ilçemiz var. Buralarda belki atama yapılabilir, kongre takviminden önce. Çünkü 15 Haziran`dan sonra kongre olabilir deniyor ama bu resmi bir açıklama değil."

Bu arada, Başkan Mestan Özcan`ın ilçe başkanlarının aday olmayacağını açıkladığını belirttiği 4 ilçe içerisinde Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Muratlı bulunuyor.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI