Tarih: 14.01.2019 18:10

AK PARTİ MHP İTTİFAKININ SIRRI!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti ve MHP`nin seçim ittifakının sırrı ortaya çıktı! AK Parti ile MHP Türkiye genelinde yaptığı ittifakta yüzde 25 oy ve üzeri alınan yerlere göre değerlendirildiği iddia edildi. Buna göre Tekirdağ`da 2 ilçe Cumhur İttifakı adayı olarak MHP`li bir isim, 9 ilçe ve Büyükşehir`de ise AK Partili adaylarla 31 Mart`da sandığa gidilecek.

YÜZDE 25 OY BARAJI KOYULDU!

AK Parti ve MHP`nin ittifak değerlendirmesinin yüzde 25 oy alınan yerlere göre olduğu iddia edildi. Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre her iki parti, bu oy oranına göre belediye başkan adaylarını belirledi. İl ve İlçelerde yüzde 25`ten fazla oy alan partiye adaylıkların bırakıldığı öne sürüldü.

TEKİRDAĞ`DA İKİ İLÇEDE YÜZDE 25 ÜZERİ

Tekirdağ genelinde MHP`ye oranla AK Parti üç kat oy alırken, bazı ilçelerde oy oranları değişiyor. İki ilçede MHP ikinci parti çıkarken, önceden belirlenen yüzde 25 oy oranını da geçiyor. Buna göre Tekirdağ genelinde son seçimlerde AK Parti Büyükşehir`de yüzde 37.2 oy alırken, MHP 12.7 oy alması, Büyükşehir`in AK Parti`ye kalmasına neden oldu. MHP Tekirdağ genelinde yüzde 25`ten fazla iki ilçede oy aldı. Hayrabolu`da yüzde 31.2, Saray`da yüzde 30.2 oy alan MHP`ye bu iki ilçenin bırakıldığı belirtiliyor.

BARAJA YAKIN İLÇELER

MHP`nin yüzde 25`e yakın en iyi oy aldığı iki ilçe bulunuyor. Bu ilçeler, yüzde 23. 3 ile Süleymanpaşa ve yüzde 21. 9 ile Malkara. MHP`nin 3`ncü ilçeyi istediği öne sürülen Tekirdağ`da, en yakın ilçe oy oranlarına göre Süleymanpaşa ve Malkara görünüyor.  2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy`de MHP yüzde 11.8 oy alırken, önceden belirlenen barajın çok altında kalıyor. Çerkezköy`de Ak Parti üç katı yüzde 37.8 oy almıştı. Kapaklı`da ise MHP yüzde 7 oy alırken AK Parti yüzde 39.9 oy almıştı. Tekirdağ`ın bir başka büyük ilçesi Çorlu`da ise MHP yüzde 9.3 oy alırken AK Parti yüzde 34.9 oy almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —