CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

AK Parti ve MHP`nin Cumhur İttifakı adayları görücüye çıktı. Cumhur İttifakı`nın adaylarını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı`yla girerken, AK Parti adayları kadar Cumhur İttifakı adaylarına da sahip çıkacağız." dedi.

AK Parti ve MHP`nin Tekirdağ ilçelerindeki `Cumhur İttifakı` adayları görücüye çıktı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in katıldığı program Süleymanpaşa`daki Yeni Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Programa katılan Çelik, partililerine Cumhur İttifakı adayı olan MHP`li adayları da AK Partili adaylar gibi görmelerini istedi.

MİLLET İRADESİ HERŞEYİN ÜZERİNDE

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Mülahim Kuru yaptı. Kurunun ardından AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da bir konuşma yaptı. Daha sonra adayları tanıtmak için kürsüye gelen AK Parti Sözcüsü ve MKYK Üyesi Ömer Çelik, konuşmasında millet iradesine vurgu yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Fırkası`yken tüzüğünde şöyle bir madde vardı; `Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir, lakin millet bu egemenliği Cumhuriyet Halk Fırkası eliyle kullanır.` Gizli oylama, daha sonra açık oylama, daha sonra gizli tasnif yapıyorlar. Demokrasimizin bu kırılganlığı uzun bir müddet boyunca sürdü en son karşılaştığımız teşebbüslerden bir tanesi 27 Nisan`da hükümetimize karşı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde bir muhtıra verildi. Türkiye`yi yönetmek üzere sandıktan çıkmış hükümete, yani sizin iradenizi temsil eden hükümete herhangi bir şekilde neyi nasıl yapacağı ile ilgili bir talimat verilmeye kalkıldı. Ama bunu tarihte ilk kez bir sivil hükümet geri karşılık verdi.  Daha önce, `6 kere gittik 7 kere geldik` gibi bir takım vecizeler Türk siyasi hayatına geçmiştir. Bu yayınlanan bildirinin karşısında sesiz kalınsaydı, o talimat hayatımıza ne olarak geçecekti, 27 Nisan muhtırası olarak geçecekti. Ama tam tersi oldu, ilk defa bir hükümet sizden aldığı güç sayesinde buna cevap verdi. `Milletin iradesinin dışında bir güç tanımıyorum. Milletin iradesinin dışında yetki sahibi tanımıyorum` dediği için o bir kağıt parçasına döndü."  

"CUMHUR İTTFAKI`NIN DAMGASINI VURACAĞIZ"
15 Temmuz`da dünya tarihine geçecek bir demokrasi savunması yapıldığını söyleyen Çelik, "15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü`ne mensup asker üniforması giymiş hainler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin milli egemenliğini gasp etmeye, ülkemizi işgal etmeye kalktılar. 15 Temmuz gecesi yapmaya kalktıkları sıradan bir darbe girişimi değildi. O gece yapılmaya çalışılan şey, size milletimize ait olan milli iradenin gasp edilerek yabancı güce devredilmesi şeklinde bir amacı olan işgal teşebbüsüdür. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece sizler, aziz milletimiz Tekirdağ`da ve Türkiye`nin her tarafından meydanlara dökülerek şu cevabı verdiniz; `Darbelere geçit yok, söz milletindir, karar milletindir, egemenlik milletindir.` O darbeye, o tanklara karşı duruşun bir iradesi olarak ortaya Cumhur İttifakımız çıktı. İnşallah 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakıyla girerken, AK Parti adayları kadar Cumhur İttifakı adaylarına da o kardeşlerimize de hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkacağız. 31 Mart gecesi Türkiye haritası ortaya çıktığı zaman Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye`nin her tarafında Cumhur İttfakı`nın damgasını vuracağız."

TEKİRDAĞ AVRUPA ŞEHİRLERİ İLE YARIŞACAK
AK Parti`nin her seçimden güçlenerek çıktığını anlatan Çelik, "Cumhur İttifakı`nın büyük gücü, bütün sandıklarda Türkiye`nin her tarafında. Bugün özellikle burada söylüyorum, gerçek bir belediyeciliğe hasret çeken Tekirdağımız`da bunu gerçekleştireceğiz. 31 Mart`a az kaldı. Bu büyük eşiği geçmeye az kaldı. Tekirdağ Avrupa şehirleri ile yarışabilecek, dünya şehirleri ile yarışabilecek potansiyele sahip ama yerel yönetimler açısından şansızlık yaşıyoruz. İnşallah bunu değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, konuşmasının ardından AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Sahneye ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva`yı davet eden Çelik daha sonra,  Serkan Elçili (Çorlu), Mithat Soylu (Marmaraereğlisi), Osman İnan (Hayrabolu), Gediz Coşkun (Malkara), Mustafa Çetin (Kapaklı), Can Gürsoy (Şarköy), Hamdi Sarıer (Ergene), Cüneyt Yüksel (Süleymanpaşa)  ile Cumhur İttifakı`nın adayı MHP`li Ali İnan (Muratlı) ve Özkan Yaman`ı (Saray) tanıttı.
Toplantıya, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Goncagül, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti İl Başkanı Mülayim Kuru, MHP İl Başkanı İlker Yücel ve partililer katıldı.
Toplantının ardından Ömer Çelik ve beraberindekiler, MHP Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra bir otelde Ak Parti adaylar ve partililer ile milletvekilleri Ömer Çelik ile birlikte verilen akşam yemeğine katıldı.



Anahtar Kelimeler:

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI