Tarih: 11.01.2020 01:09

NEDEN SADECE 3 BELEDİYE BAŞKANI ANKARA`YA GİTTİ?

Facebook Twitter Linked-in

Kamuoyunun yakından bildiği Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı`nın Tekirdağ`a yapacağı spor tesisi yatırımları için Ankara`da düzenlenen programla ilgili CHP`li Belediye Başkanları`ndan gelen eleştirilere ilk kez AK Parti`den yanıt geldi. Ankara`daki programa AK Partili Kapaklı, Hayrabolu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanları katılırken, CHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve diğer belediye başkanları itirazda bulunmuştu. CHP`liler `Neden 11 Belediye Başkanı Ankara`ya davet edilmedi" derken işte bu soruyu Trakya Flaş Haber programın sorumlularına sordu!

AK PARTİ`DEN 10 OCAK PROGRAMI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecileri kahvaltıda buluşturdu.  Programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve gazeteciler katıldı. Programda gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayan AK Partililer, daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKAY`A DOĞRUDAN ELEŞTİRİ

Programda ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptı. Kök, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ı eleştirdiği konuşmasında, geçtiğimiz yıl 14 Haziran`da imar, iskan ve emlak servislerinde patlayan dolandırıcılık olayı ile ilgili de açıklamalarda bulundu işin takipçisi olduklarını belirtti. Kök, ?31 Mart seçimlerinde Tekirdağ`da 3 ilçeyi AK Parti kazandı. Kazandıktan sonra ilk işleri doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımları web sayfasından yayınlamak oldu.  Biz her Meclis toplantısında doğrudan teminlerin şeffaf bir şekilde yapılması için önerge verdik ama bugüne kadar yapmadılar. Belediyede her ihale neredeyse doğrudan temin ile yapılıyor, doğrudan temin acele işlerde yapılması gerekir.  Ciddi anlamda soruşturulması gereken konular var."dedi.

GAZETECİLERİN SORUNLARINI ÖZEL GÜNDEMLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Kök`ün ardından İl Başkanı Mestan Özcan konuşurken gazetecilerin sorunlarına değinerek, bunların çözümü için gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşülüp, bu sorunların anlatılabileceğini belirtti. Özcan, "Bakanlıklar veya Cumhurbaşkanlığı nezdinde bu sorunları bizim dile getirmememiz gerekir. Ben biliyorum ki basın mensubu arkadaşların meddi manevi birçok sorunu var. Belki bizim bilmediğimiz sorunları var. Böyle özel bir günde Basın İlan Kurumu`nda daha önce görev almış Kemal Özvarlık bizimle birlikte. Başkan yardımcımız, onunla birlikte belki özel bir gündemle toplanıp sorunları masaya yatırabiliriz.? dedi. 

ÇERKEZKÖY`E VEFA BORCUMUZ VAR

Toplantıda son konuşmayı Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptı. Gazetecilerin gününü kutlayarak sözlerine başlayan Yel,  ?Başta Tekirdağ?daki gazetecilerimiz olmak üzere tüm Türkiye?deki gazetecilerimizin sorunlarının çözülmesi için bizlerde aracı olmak konusunda üzerime düşen gayreti, görevi yerine getireceğiz. Çerkezköy her hali ile kalkınma hamlemize büyük bir ivme katan, siyasi alanda da bizlere büyük destek veren bir ilçe bu anlamda da bizim vefa borcumuz ve hizmet etme aşkımız çok fazla olan bir ilçe. İnşallah bu ekiple birlikte sımsıkı birbirimize sarılarak, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop?un önderliğinle bizler, il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız, belediye meclis üyelerimizle beraber Çerkezköy ve Tekirdağ halkımızın bizlerden beklediğinin en iyisini yerine getirebilmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. 2020 yılının da hayırlar getirmesini diliyorum.? dedi.

PROJELERİ YOKTU

Programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Milletvekili Mustafa Yel ve İl Başkanı Mestan Özcan, CHP`li belediye başkanlarının itiraz ettiği Ankara ziyareti ile ilgili de ilk kez cevap verdiler. Trakya Flaş Haber`in dile getirdiği soruya ilk cevabı Milletvekili Mustafa Yel verdi. Yel, "Belediye Başkanlarımız bu konuda projeleriyle geldikleri için onları davet ettik. CHP`li belediye başkanlarının projeleri yoktu. Projeleri olan belediye başkanları gelebilirler. Bizim öyle bir ayrımımız yok."dedi.

GELİN KARDEŞİM PROJE ÜRETİN KUCAĞIMIZI AÇTIK

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ise, "Biz hükümetiz. Sonuç itibariyle hükümetle ilgili bakanlıkların yapacağı yatırımlarla ilgili gerek il başkanlığımız gerekse belediye başkanlarımız çalışma yapıyorlar. Bu dönem üç tane belediye başkanımız var. Üçüyle de sıkı ilişkilerimiz var. Sürekli bir aradayız, proje üretiyoruz. Daha nasıl yapabiliriz? Onlar gelmiyorlar, konuşmuyorlar, proje üretmiyorlar. Düşünsenize bir proje üretseler, biz bu projenin bir kısmını üstlenmiş olsak. Pazarlayamamaktan korkuyorlar, çekiniyorlar. Gelin kardeşim. Kucağımızı açtık diyoruz. Mesela buna tek cevap veren Belediye Başkanı Çorlu Belediye Başkanı. Sohbet edeceğim. Kendisiyle konuşacağım. Çorlu için varsa bir projesi elimizden geleni yapalım."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —