OYLAR DEĞİŞTİ SONUÇ DEĞİŞMEDİ

OYLAR DEĞİŞTİ SONUÇ DEĞİŞMEDİ

AK Parti`nin meclis üyesi seçim sonuçlarına yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilirken, yeniden sayım sonucunda oy farkı azalırken kontenjan üyeliklerini kazanan değişmedi.

31 Mart Seçimleri`nin ardından Çerkezköy`de AK Parti tarafından  seçim sonuçlarına yönelik İl ve İlçe Seçim Kurulu`na yapılan itirazlar karara bağlandı. Buna göre meclis üyeliği oylarında CHP 42 bin 249 oy alırken, AK Parti 42 bin 180 oldu.

İL SEÇİM KURULU`NA İTİRAZ EDİLDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök perşembe günü meclis üyeliği oylarında geçersiz sayılan 2 bin 869 oyun yeniden sayılması için Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na itiraz etmişti. İtiraz kabul edilirken, hafta sonu Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu`nda oylar yeniden sayıldı.

ÖNCE 113 SONRA  69`A DÜŞTÜ

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP 278 oy farkı ile Meclis Üyeliği oylarında AK Parti`yi geçmişti. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kök, salı günü İlçe Seçim Kurulu`na yaptığı ilk itirazda birleştirme tutanaklarında yaşanan eksik sayım nedeniyle CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı 113`e düşmüştü. İl Seçim Kurulu`nun geçersiz oylarla ilgili itirazı kabul etmesi üzerine yapılan sayım sonrası 113 olan aradaki bu fark bu kez 69?a düştü. Bu sonuçlara göre Meclis Üyeliği`nde 3 kişilik kontenjan üyelikler yine CHP?de kaldı. Bu sonuçlara göre AK Parti 14 Meclis Üyeliği`ne sahip olurken CHP Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte 18 isim ile Belediye Meclisi`nde temsil edilecek.  

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde meclis üyeliği oylarında kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı CHP listesi 42 bin 229 oy, Cumhur İttifakı AK Parti listesi ise 41 bin 951 oy almıştı. İtiraz üzerine yapılan sayım sonucunda geçersiz oylardan 64?ü AK Parti, 20?si ise CHP lehine geri döndü. Bu sayımın ardından resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti?nin aldığı oy 42 bin 180?e, CHP?nin aldığı oy ise 42 bin 249?a çıktı.  

 



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL