Tarih: 03.04.2019 08:15

ÇERKEZKÖY`DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarıyla ilgili itiraz süresi içerisinde Çerkezköy`de AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu`na başvuru yapıldığı öğrenildi. Dün yapılan itiraz ile AK Parti Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçim sonuçlarının gayri resmi sonuçlarının yeniden belirlenmesini istedi.

HEM BAŞKANLIK HEM MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İTİRAZ

İlçe Seçim Kurulu`ndan edinilen bilgiye göre AK Parti Çrekezköy`de Belediye seçim sonuçlarına itiraz etti. Pazar günü yapılan seçimlerde CHP Adayı Vahap Akay, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 5 bin 145 oy farkla kazanmıştı. Seçimde, CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay 46 bin 545 oy ile yüzde 50.20, AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ise 41 bin 400 oyla yüzde 44.65 oranıyla seçimi tamamlamıştı.

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi aday seçiminde de ise CHP 42 bin 229, AK Parti ise 41 bin 951 oy aldı. Aradaki fark ise 278 oy olarak belirlendi. Bu sonuçlara göre 3 kişilik kontenjan üyeyi CHP kazandı.  İtiraz sonuçlarına göre AK Parti Meclis`te öne geçerse, 3 kontenjan meclis üyesi yer değiştirecek. Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu, dün yapılan itirazı bugün değerlendirmeye aldı. Oylar yeniden sayılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —