BASININ KALEMİNİN YENİLENDİĞİ GÜNDÜR

BASININ KALEMİNİN YENİLENDİĞİ GÜNDÜR

Kapaklı siyasetinin renkli simalarından Yağmur Turizmin sahibi Akın Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı`nda her zaman olduğu gibi gazetecileri unutmadı...

Tekirdağ Kapaklı`da uzun yıllardır siyasetin çeşitli alanlarında görevler alan, il, ilçe yöneticiliği ve Belediye Meclis üyelikleri görevlerinde bulunan Akın Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı`nda gazetecileri bir kez daha unutmadı. Her yıl mutlaka gazetecilerle bir araya gelen Yağmur Turizmin sahibi ve siyasetin renkli simalarından Akın Yılmaz, bugün öğlen yemeğini gazetecilerle yedi.

BASININ KALEMİNİ YENİLEDİĞİ GÜNDÜR

Bölge gazetecileriyle Kapaklı`da Et-Mi adlı restorantta bir araya gelen Akın Yılmaz, "Özgür basının önemi bundan 111 yıl önce anlaşılarak 2 meşrutiyetle birlikte gazeteler ilk defa sansür denetiminden geçmeden yayınlanmıştır 24 Temmuz bir anlamda gerçek Gazeteciliğin başladığı basının kaleminin yenilendiği gündür."dedi.

Gazetecilerle sohbet edip, tebrik eden Yılmaz, "Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olan basın kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarındandır. Demokrasimizin gelişmesi sağlıklı bir toplum oluşumu için tarafsız özgür ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışını hakim kılmalıyız."ifadelerini kullandı.

MERCEK TUTUYOR

Gazeteciliğin teknoloji ile birlikte değişime uğradığını hatırlatan Akın Yılmaz, "Basın kamu ve toplum vicdanının oluşması halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesi mercek tuttuğu toplumsal olaylar ve gündeme getirdiği konular ile kamu görevlilerinin işlerini de bir anlamda kolaylaştırmaktadır. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşması ile değişime uğrasa da yazılı basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Nitekim basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bizler 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında görmüş olduk."

BAŞARILAR DİLİYORUM

Yılmaz  konuşmasında sözlerini şöyle tamamladı: "Bu anlamlı günün basın sektörünün sorunlarını dile getirildiği, basın sektöründe çalışanların özellikle hakları iş güvenceleri ve çalışma şartlarının iyileştirildiği, yerel başında çalışanların da ulusal basın da çalışanlar ile aynı şartlara sahip olabildiği bir gün olmasını diliyorum. Tekirdağ ilimizin genelinde görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutluyor basın sektörüne emek veren akıl ve alınteri akıtan tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor ebediyete intikal etmiş tüm basın ve gazeteci arkadaşlarımızı da rahmetle minnetle yâd ediyorum.

Yemeğin ardından gazetecilerle günün anısına fotoğraf çekilen Akın Yılmaz, "Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. "dedi.



BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL