Gündem

Gündem Haberleri

ARTIK PARTİSİNİ DE TANIMIYOR!

ARTIK PARTİSİNİ DE TANIMIYOR!

DSP Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, Belediye Başkanı ve CHP Adayı Vahap Akay`ın "Partiler üstü aday" sloganını eleştirerek, "Sosyal demokrat kimliğini kaybetmiş. Kibrine yenik düşmüş. Artık partisini de tanımıyor."dedi.

DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, Belediye Başkanı Vahap Akay`ı eleştirerek, "Partiler üstü aday diye bir afiş bastırmış. Sosyal demokrat kimliğini kaybetmiş, kibrine yenik düşmüş. Artık partisini de tanımıyor."dedi.

KİM PARAYLA KİM MİLLET GÜCÜYLE OLMUŞ GÖRECEĞİZ

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, rakiplerine çattı. Bir taraftan "Sosyal Demokrat kimliğini kaybetmiş" dediği Belediye Başkanı Vahap Akay`ı diğer taraftan Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Süleyman Kozuva`yı eleştiren Metin Dönmez, "Maşallah variyetleri var. Onların otobüsleri, minibüsleri geziyor. Her yerde afişleri var. Her yerde fotoğrafları var. Benim bir tane seçim ofisim iki tane seçim minibüsüm var. Bir tane evimin olduğu yere afiş asmışım. Ama onların dolu. Bizim arkadaşlarımızın hepsi dürüst namuslu emekçi fakir insanlar. Kimin parayla kimin milletin gücüyle aday olmuş, sandıkta göreceğiz. Bugün yüzde 60 karasız yüzde 90 civarında sessiz seçmen var. Millet pazara çıktığında fileyi nasıl dolduracağını düşünüyor. Siyaset düşünen yok.  Halkın içine çıkınca, `başkanım sen dün vardın, bugün de varsın, yarında olacaksın` diyorlar.` ama onlar seçim zamanı geliyor. Seçimden sonra bir daha görmeyeceğiz.` diyorlar.

KENT PARK YAPTILAR BİR TANE AĞAÇ YOK

Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı `Kent Parkı` da eleştiren Dönmez, "Vahap Akay 2014`te 41 proje açıklamıştı. İçinde 4-5 tanesi benim projemdi. Kent Park`ta 2009`da benim hazırladığım projeler arasındaydı. Ama bugün yapılan Kent Park gibi değil. İçinde Kültür Merkezi, fuar alanları olan gerçekten bir kent parktı. Şimdi Kültür Merkezi yapmışlar. Otogar`ın oraya. Vatandaş nasıl gidecek. Kent Park yaptılar, bir beton yığını. İçinde bir tane ağaç yok."dedi.

2014`TE CHP`DEN BAHSEDİYORDU

CHP Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Vahap Akay`ın 2014 seçimlerinde partisiyle ilgili konuşmaları olduğunu dile getiren Dönmez, şunları kaydetti: "2014`te CHP`yi anlatıyordu. CHP`ye oy istiyordu. Şimdi kendine oy istiyor. Bir tane Genel Başkanı`nın fotoğrafını bir yere asmış mı? Genel Başkanı`nı tanımıyor. Bizim sayın Genel Başkanımız Önder Aksakal, gelip seçim ofisimizi açtı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi`nde uzun yıllar hizmet verdik. Çok büyük işler yaptık. 2009`da halkımızın çok güzel teveccüh ettiğini gördük. Ama maalesef aday adaylarının bana sahip çıkmaması sonucu seçimi kaybettik. 2014`te hiç kimsenin tanımadığı birini aldık bir marka yaptık. Ama o marka o kadar marka olmuş ki, kibrine yenildi, halktan koptu. Kendine marka olarak dolaşıyor. Şimdi ne kadar marka olmuş onu da 31 Mart`ta göreceğiz. Görüyoruz ki `Partiler üstü aday yeniden Vahap Akay` diye kendine bir afiş bastırmış. Sosyal Demokrat kimliğinden kopmuş, vatandaşa tepeden bakıyor. Özel araçlar, özel asansörler, özel dinlenme odaları, vatandaş kapıda bekliyor, yok dedirtiyor. Halkın içine girmemiş, son bir aydır teyzelerin kucağına atlıyor, elini öpüyor, amcaların önüne atlıyor, elini öpüyor. Çocukların başını okşuyor. Orada burada oynuyor. Diyor ki,  `Ben içinizden biriyim`. Hadi canım sen milletin içinden biri değilsin. Sen milletin içinden olsaydın biz çıkmazdık. Zaten memlekette bir arayış olmasaydı ortaya çıkmazdık. Biz Demokratik Sol Parti olarak Ecevit`in bu ülkeye yaptığı hizmetlerin ışığında tekrar halkımızla buluşuyoruz. Ben 25 gündür sahalardayım. Şişli Belediye Başkan Adayı Sarıgül`ün dediği gibi gibi `girmedik sokak bırakmıyorum."



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ