Tarih: 01.07.2020 23:59

AKAY`IN ZOR MECLİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Belediye Meclisi`nde AK Parti ve MHP Grubu, Belediye Başkanı Vahap Akay`a zor anlar yaşattı. Akay, koca bir yıl için "Planlama yaptık" demek zorunda kaldı.

Çerkezköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı`nda 2019 Yılı Faaliyet Raporu görüşmelerine muhalefet damgasını vurdu. Belediye Başkanı Vahap Akay, sunumunun ardından adeta soru yağmuruna tutuldu. 2019 yılındaki faaliyetleri partisinin meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Adem İçli ve MHP Grup Başkan Vekili Koray Önsel, 2019 Faaliyet Raporu`nu adeta yerden yere vurdu. İçli, "Faaliyet Raporu`nda 200 bin nüfuslu şehre yakışan hiçbir faaliyet yok" derken, MHP`li Koray Önsel, "10 dakikada incelenecek bir faaliyet raporu, içi boş" ifadelerini kullandı. Eleştirileri kabullenen Belediye Başkanı Vahap Akay, ise 2019 yılında planlama yaptıkları için iş yapamadıklarını kaydetti.

"YENİ 5 YILA HAZIRLIK PLANLARI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ"

Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş Yönetimi`nde başlayan Temmuz Ayı İlk Oturumu`nda Belediye Başkanı Vahap Akay, 2019 yılı Faaliyetleri`nin sunumunu yaptı. Başkan Akay, slayt eşliğinde yaptığı sunumda, bir yıl boyunca yaptıkları icraatları özetledi. Akay, "İlk üç ay hepinizin bildiği gibi geçen 5 yılın sonu yeni 5 yılın ilk üç ayı olarak değerlendirebiliriz. Yeni 5 yılın ilk 9 ayı Çerkezköy Belediyesi`nin hem stratejik planları hem de yeni 5 yıla hazırlık planları olarak değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı. Akay daha sonra, Makine İkmal Müdürlüğü`nden başlayarak, tek tek birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 20 sokakta asfalt çalışması gerçekleştiğini, 2 sokakta stabilize yol. 5 sokakta kaldırım, bordür gibi çalışmalar yapıldığını aktaran Akay, kent genelinde yapılan çalışmaları daha sonra sıraladı.

FAALİYET RAPORU`NA ÇOK GÜLÜNÇ DEDİ

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Adem İçli, "Bazı rakamları not almaya çalıştım ama takdir edersiniz ki cuma günü istedik, bir buçuk saat önce bize bu faaliyet raporu geldi. Bunu inceleme ve kanaatimizi ortaya koyma fırsatı olmaz. Afaki olarak sizin aktardığınız rakamlara baktığımızda çok gülünç durum ortaya çıkıyor. Bin 600 metrekare Fatih Mahallesi`nde yol yapmışız, Bu salonun dışında herhalde iki üç inşaatının etrafını yapar. Bu bir binada 2-3 tabladır. Yine bin 243 metrekare parke taşı döşemişiz. Yani birkaç binanın etrafı kadar. 200 bin nüfuslu şehirde bu kadar beton, bu kadar parke yakışmıyor diye düşünüyorum.  Bu Faaliyet Raporu`nda hiçbir şey yok! Bu yüzden düşüncemiz olumsuzdur."diye konuştu.

ORTALIK ÇÖP!

Yolların çukur ve şehrin temizliğinden de yakınan Adem İçli, "Ortalık çöp, Narin Kavşağı`ndan bir çıkın Park ve Bahçeler ne iş yapıyor. Otlar bitmiş. Tepe Kavşağı`na bir gidin. İnsanlar meclis üyesi olmamız hesabıyla bizleri arıyor. Konteyner taleplerimiz oldu. Dikkate alınmadı. 200 bin nüfusa yakışan hiç bir şey yok. Koca bir yılı boş geçirdik. Pandemi döneminde bu yasak günlerde Türkiye`deki belediyeler bunu fırsat bilerek yol, kaldırım gibi sorun olan yerlerini halletmekle geçirdiler. Biz hiçbir şey yapmadık." diye konuştu.

HERŞEY YEREL YÖNETİMDEN BEKLENMESİN

Adem İçli`nin temizlikle ilgili serzenişine cevap veren Başkan Akay, az sayıda personelle tüm Çerkezköy`ün temizliğinin yapılamayacağını söylerken, " Az sayıda personelle Çerkezköy`ün tamamını temizlememiz mümkün değil. Yani sadece yerel yönetimden bekleyerek çözemeyiz. Bugün maske kullanımı var. Etrafta bir maske görüyorsunuz,  sokaklarda maske görür durumsanız. Bunu Çerkezköy Belediyesi 110 personeliyle çözemez.  Bu konuyla Çerkezköy`ün yerel yönetiminin başa çıkması söz konusu değil."dedi.

KEŞKE SEÇİM YATIRIMI OLMASAYDI

Faaliyet Raporu ile ilgili MHP Grubu adına konuşan Koray Önsel ise, "Ben adem kardeşime katılmıyorum. Bu faaliyet raporunda hiçbir şey yok. 10 dakikada bakılacak bir rapor. Bu raporda çok bir şey yapıldığını görmedik. Altyapı olmadan üst yapı yapılmıyor deniyor. Bunlar bir plana koyulsa da, yapılsa. Aynı partiden olmayı geçtim. Büyükşehir 5 yıl altyapı yapmasa ne yapacağız. Yani şu faaliyet raporunda şu sonuç ortaya çıkıyor. Sanki 2019`da pandemi sorunu yaşamışız da hiçbir şey yapamamışız. Başkan, seçim dönemine giriyoruz. Yapamadıklarımıza yüklendik rakamlar yüksek çıkıyor gibi şeyler söyledi. Yolların neredeyse yüzde 90`ı Kızılpınar`da yapılmış. Bunların belki de tamamı 2019`un ilk üç ayında yapılmış. Kış döneminde yol inşaatları meşaketli ve daha kötü olur.  İnşaat mühendisi olarak konuşuyorum, inşaat mühendisi arkadaşlarda bilir. Kış ayında yapılan yollar maliyetli hem kalitesiz olur. Keşke seçim yatırımı değil de daha sonra yapılsaydı." diye konuştu.

PLANLAMA YILI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2019 Yılı Faaliyetleri ile ilgili gelen eleştirilere, sunumunda söylediği gibi cevap verirken, "Geçen yılı planlama yılı olarak geçirdik." cevabını verdi. Akay, "Diyorsunuz ki daha öncede belediye başkanı sendin. İlk 5 yılın devamı olarak elbette bir program kafamızda vardı ancak bunları fiiliyata geçirilmesinin planlarını yaptık." ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —