AÇIK KAPI`DAN OTOBÜS DURAĞI İSTEDİLER

AÇIK KAPI`DAN OTOBÜS DURAĞI İSTEDİLER

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen `Açık Kapı`ya bir hafta içerisinde gelen taleplerin yoğunluğu sosyal yardımlar olurken, amacına uygun taleplerden biri `Otobüs durağı` oldu.

İçişleri Bakanlığı`nca, 81 il valiliği ve 112 İlçe kaymakamlıklarında başlatılan `Açık Kapı` uygulaması, Çerkezköy Kaymakamlığı`nda da geçtiğimiz hafta Kaymakam Atilla Selami Abban`ın katılımı ile hizmete girmişti.

 Kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin arttırılması maksadıyla İçişleri Bakanlığı`nca uygulamaya koyulan `Açık Kapı` projesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı`nın giriş katında düzenleme yapılarak, `Açık Kapı` birimi oluşturuldu. Bir hafta içerisinde başvuruların çoğunluğu sistem üzerinden olurken, yüz yüze başvuruların çoğu ise Kaymakamlık binasındaki kamu hizmetleriyle alakalı oldu. Yetkililer, Açık Kapı biriminin Danışma hizmeti gibi görülmemesini istedi.

TALEPLER SOSYAL YARDIM AĞIRLIKLI

Vatandaşlar CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) gibi de görmeye başladığı Açık Kapı biriminin amacına uygun olarak kullanılması halinde vatandaşlara önemli hizmetler sunması bekleniyor. Bir hafta içerisinde Açık Kapı`ya ağırlıklı olarak ramazan ayı nedeniyle sosyal yardım talepleri gelmesi dikkat çekti. Birimin amacı doğrultusunda gelen az sayıdaki başvurudan biri `Otobüs durağı` oldu. Bir vatandaş Çerkezköy Tepe Emlak Konutları bölgesinde otobüs durağı istediği öğrenildi. 

AÇIK KAPI GÖREVLİLERİ İLE TOPLANTI YAPACAK
Bu arada, Kaymakamlık binasında hizmete giren Açık Kapı Birimi`nin kamu kurumlarındaki iletişim içinde olacağı görevlilere yönelik önümüzdeki cuma günü bir toplantı yapılacak. Her bir kamu kurumunun Açık Kapı birimi sorumlusunun katılacağı toplantıda, bu birimin işleyişi hakkında bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

VATANDAŞ SÜRECİN HER ANINI TAKİP EDEBİLİYOR

Açık Kapı Birimlerine e-devlet, yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvurular görevliler tarafından elektronik sisteme kaydedilirken ilgili birimlere yönlendiriliyor. Vatandaşa `Müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz.` bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılıyor. 7 iş günü içerisinde talep sonuçlandırılmakta. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmekte. 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?