HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ATAK FARMA`DAN 16 BİN METREKARELİK İLAVE TESİS

ATAK FARMA`DAN 16 BİN METREKARELİK İLAVE TESİS

Pandemi nedeniyle sağlık sektöründe yaşanan talep artışı Atak Farma`nın da kapasitesini artırma yoluna gitmesini sağladı. Atak Farma`nın 2021 yılında 16 bin metrekarelik ilave tesis yapacağı bugünkü Dünya Gazetesi`nde Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ah

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nde Çetin Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Atak Farma, yaklaşık 10 bin metrekare üretim ve depolama faaliyetlerine 16 bin metrekare daha ilave etmek için düğmeye bastı. Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bu kararı bugünkü sayısında Türkiye`nin ekonomi gazeteciliğinde öncülerinden Dünya Gazetesi`ne açıkladı.

MODERN TESİS OLUŞTURMAK ÜZERE DÜĞMEYE BASTIK

Dünya Gazetesi`nin haberinde, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin`nin 2021 yılında hazır olacak şekilde üç üretim ve proses hattını daha devreye almayı planladıklarını belirttiğine yer verildi. Çetin gazeteye yaptığı açıklamada, "Aynı yıl 16 bin metrekarelik yeni tesis ve fabrikamızın inşaatının temelini atmak için altyapı ve fizibilite çalışmalarını başlattık ve 2021`in ilk yarısında modern bir tesis oluşturmak üzere düğmeye basacağız." dedi.

PANDEMİDEN SONRADA TALEP GELMEYE DEVAM EDECEKTİR

Dünya Gazetesi`ndeki açıklamalarında sağlık için üretim kapsamında yeni normalde kısa ve orta vadede el, yüzey dezenfektanları ve yine dezenfektan konsepti altında yeni kozmetik ürünlerle ilgili Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine devam edeceklerini bildiren Ahmet Çetin, "Bu grup ürünler ve konseptler hayatımızın artık vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Her ne kadar pandemi sürecindeki kadar yüksek yoğunlukta olmasa da belirli bir düzeyde talep gelmeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi.  Çetin, Arge-Ge çalışmalarına birçok ürün için yoğun bir şekilde devam ettiklerini sözlerine ekledi.

50`DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Ürünlerinin yüzde 65`ini 50`den fazla ülkeye ihraç eden Atak Farma`nın Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika, Ortadoğu, Afrika ve Rusya pazarlarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ahmet Çetin, 2019 yılında Birleşik Arap Emirlikleri`nde 16 bin metrekare alan üzerine kurulmuş ikinci tesisin inşaatına başladıklarını kaydetti. Çetin, "Fabrikamız 2020 şubat ayında tamamlanmış olup, aynı tarihten itibaren yine kozmetik alanında modern tesis ve dolum tesisleri ile faaliyete geçmiştir." açıklamasını yaptı.

500`ÜN ÜZERİNDE LİSANSLI FORMÜL İMAL EDİLİYOR

Gazetedeki açıklamasında Atak Farma`nın ana ürün gruplarından da bahseden Ahmet Çetin, "Parfüm, deodorant, sıvı sabun, şampuan, saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri gibi birçok alanda üretim yapıyoruz."dedi. Yılda 500`ün üzerinde lisanslı formül imal ettiklerini de anlatan Çetin, "Sağlık için üretim kapsamında Türkiye`de el dezenfektanı, cerrahi maske üretmek ve satışını yapabilmek amacıyla Sağlık Bakanlığımızdan BİYOSİDAL ürün üretim belgesi aldık."diye konuştu.

YAKLAŞIK YÜZDE 5`İNİ AR-GE`YE AYIRIYOR

Covid-19 sürecinin başladığı dönemden itibaren Blue ve Cosmocare markalı el dezenfektanı ürünlerini e-ticaret platformlarında satışa çıkardıklarına değinen Ahmet Çetin, "Cerrahi maske üretimine başladığımız dönemden itibaren de yine Cosmocare markalı üç katlı yüzde 96 koruma  sağlayan ve bunu yapılan testlerle kanıtlamış ürünümüzü de e-ticaret platformlarında pazarlamaya başlıyoruz."dedi. Çetin gazeteye yaptığı açıklamasında sözlerine, yıllık bazda cirolarının yaklaşık yüzde 5`lik kısmını Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını belirterek, bu kapsamda önemli girdiler elde ettiklerini ekledi.

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI