Gündem

Gündem Haberleri

BU ÇOCUKLARI KİM ÇALIŞTIRIYOR?

BU ÇOCUKLARI KİM ÇALIŞTIRIYOR?

Bir fotoğraf, sokaklarda çöp konteynırlarından geri dönüşümü sağlanan atıkları toplayıp satan Afganlı çocukların dramını ortaya çıkardı. Anne ve babasının Afganistan`da olduğunu söyleyen çocuk, "Patron Murat" demesi dikkat çekti.

Çerkezköy`de birkaç günden buyana sosyal medyada dönen bir fotoğraf duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Özer Öztürk adlı vatandaş, çekçekle çöp konteynırlarından geri dönüşüme gidebilecek atıkları toplayıp satan çocukları buldu...

ÇÖPLERDEN TOPLAYIP SATIYORLAR

Yaşları 12`den küçük uyurken fotoğrafları çekilen çocuklar son günlerde Tekirdağ Çerkezköy`de sosyal medyanın gündemine oturdu. İki küçük çocuğun kendinden geçmiş bir halde, çekçek diye tabir edilen geri dönüşüm atıklarını toplayıp biriktirdikleri aracın gölgesinde verdikleri poz, duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Özer Öztürk adlı Çerkezköy`de yaşayan bir vatandaş, bu fotoğrafın ardından çocuklara ulaşmak için harekete geçti.

BEN TÜRKÇE YOK!

Yardım etmek, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çocukları aramaya başlayan Öztürk, sonunda muradına erdi. Çocukları aynı araçla çöp konteynırları önünde bulan duyarlı vatandaş Öztürk, "Bu çocuklar fotoğraftaki çocuklar mı? Bilmiyorum! Resmi gösterdim ama bir şey söylemedi. Çocuk `Ben Türkçe yok` diyor. Ancak Afganistanlı olduğunu söyleyebiliyor. Anne ve babası da Afganistan`daymış.  Tam Türkçe konuşamıyorlar. Anlattıklarına göre Murat adında biri bu çocukları çalıştırıyormuş. `Patron Murat` diyorlar. Polisi aradım, durumu bildirdim. Ancak çocuklar bir yerde durmuyor. Sürekli konteynırları dolaşıp, satabilecekleri atıkları topluyorlar. "ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY`DE BÖYLE KİŞİLER Mİ VAR?

Duyarlı vatandaş çocukların çalıştırılması karşısında tepki gösterirken, "Çerkezköy`de kimsesiz çocukları çalıştıran patronlar mı türemiş bilmiyorum. Ama böyle bir şey varsa bu çok acı. Hemen bu şehrin yetkilileri bunun gereğini yapmalı. Kimse sokakta çocukları çalıştırarak sırtından geçinemez. Biz de toplum olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Çocukların çalıştırılması suçtur. Bu patron kimse bulunup cezalandırılmalı."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR