Gündem

Gündem Haberleri

İÇLİ`DEN AKAY`A ZOR SORULAR?

İÇLİ`DEN AKAY`A ZOR SORULAR?

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Adem İçli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a, Belediye`nin Hayvan Barınağı`na sürgün gibi bir görevlendirmeyle gönderilen Emlak ve İskan Müdürü Nevzat Kumru`yu sordu ve ekledi: Bu atamaların dolandırıcı

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı ilk birleşiminde AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, Belediye`deki `Dolandırıcılık` olayı ile ilgili çarpıcı sorular sordu. İçli, Belediye Başkanı`nın görevden aldığı birim amirlerinin dolandırılıcılık olayı ile ilgili oluşturulan komisyonlarda görev vermesinin nedenini sorarken, "Bu konuda hem bizim hem de kamuoyu tatmin edici açılama bekliyor." ifadelerini kullandı.

PLAN PROJE`NİN KAPATILMASI`NA KARŞIYIZ

Meclis gündem maddeleri arasında bulunan Plan ve Proje Müdürlüü`nün kapatılarak yerine Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nün açılması konusunda söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Adem İçli, "Biz Plan ve Proje Müdürlüğü`nün birleştirilmemesini düşünüyoruz. Bu şekilde iş yoğunluğunu artıracağını düşünüyoruz. Buna bakarak araştırma yaparsak belediyelerin hepsinde bu müdürlükler ayrı. Hatta, Yapı Denetim Birimi`nin dahi ayrı olduğu belediyeler var. Biz de yapı denetimin de ayrı olması gerektiğini düşünüyoruz. Komisyondaki arkadaşların da bu konu hakkında düşünmesini bekliyoruz." diye görüşlerini dile getirdi.

NEDEN KOMİSYON ÜYELERİ ŞİMDİ GÖREVDEN ALINDI?

Ardından sözlerine Belediye`deki birim amirlerinin yer değişikliklerini hatırlatarak devam eden Adem İçli,  şunları kaydetti: "Buradan yola çıkarak bazı sorularım olacak. Belediye`de yaklaşık 6 yıldır görevdesiniz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`nde imar müdürlüğü görevini yapan sayın Esra Hasanoğlu görevden alınıp yerine Nazan Uysal getirildi. Akabinde tekrar Nazan Uysal da görevden alındı ya da kendimi istifa etti bilmiyorum, geçmiş dönem meclis üyesi olmadığım için, Uğur Er bey getirildi. Uğur Er beyinde tekrar görevden alındığı ya da başka birime sevk edildiğini gördüm. Belediye`de idari soruşturma yürütüldüğü dönemde, yani yolsuzluk olayının gündemde olduğu dönemde CHP`li Meclis Üyeleri`nden AK Partili, MHP`li Meclis Üyelerinden birer kişi alınarak soruşturma komisyonu oluşturulsun dediğimizde `Ben birim müdürlerinden, belediye başkan yardımcısından bir komisyon oluşturarak bir idari soruşturma yürütüyorum` demiştiniz. Görüyoruz ki bu idari soruşturma kapsamında oluşturduğunuz komisyonda bulunan Emlak İstimlak Müdürümüz`de bugün görevden alındığı ya da kendisinin ayrıldığını görüyoruz. Bu konulara gerçekten dikkat çekici bakıyoruz. Üç dört müdür yaklaşık 20 yıl 10 yıl görevlerde bulunmuş insanları ya sürgün oldu ya da başka birimlere gönderildi. 20 yıllık emeği olan insanların barınak gibi yerlere kaydırıldığını gördük. Bu konularda hem bizleri hem kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Sebebinin bu yolsuzluklarla alakalı olup olmadığını merak ediyoruz.  Sizden bilgi istiyoruz. Kamuoyu da bilgi istiyor."

SORUŞTURMAYLA ALAKALI DA OLABİLİR!

AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli`ye cevap veren Başkan Akay "Şunu bir kez daha söylemek istiyorum. Gündemin 7. maddesini konuşuyoruz. Sözünüzü bitirmenizi bekledim. Gündemin dışına çıkarak bir soru sordunuz bunun tekrar altını çizerek ifade edeyim. Ancak gündemin dışına çıkarak.7 maddenin de 8. maddenin de 9. maddenin de gündeminde bu izah ettiğiniz meseleler yok. Bunun altını çizerek devam ediyorum."dedi. Akay daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Daha önce zannediyorum geçen ay verilen bir önergede ben bunu izah ettim. Yani Çerkezköy Belediyesi`nin tüm müdürlüklerinde sürgün müdürlüğü diye bir müdürlük yok. Barınak dediğiniz alanın adı Çerkezköy Veteriner İşleri Müdürlüğü`nün Geçici Hayvan Barınağı.  Yani Çerkezköy Belediyesi birimleri içerisinde sürgün müdürlüğü diye bir müdürlüğü olduğunu düşünmüyorum. Çerkezköy`ün 17 tane birim müdürlüğü var. Bu müdürlüğün hepside Çerkezköy`e hizmet ediyor. Biri az ediyor biri çok ediyor diye görmüyorum. Bilmiyorum siz öyle görüyor musunuz? Benim bakış açımda bu birimlerin tamamı Çerkezköy Belediyesi`ne ait birim müdürlüğüdür. Bunlar arasında da zaman zaman görev değişiklikleri yapmak Çerkezköy Belediye Başkanı`nın sorumluluğundadır, tasarrufundadır. Dolayısıyla `idari soruşturmayla` alakalımıdır diye sorduğunuzda, bunu da  izah etmiştim. Çerkezköy Belediyesi`nde idari soruşturma devam ediyor. İdari soruşturmada oluşan kanaatlerle ilgili tabii ki tasarruflar yapıyoruz. Bunlarda vardır. Yeni anlatmıyorum. Siz ikinciye soruyorsunuz. Geçen aydı zannedersem, geçen meclis başında da sormuş olabilirsiniz. Bu şekilde ifade ediyorum. İdari soruşturmamız devam ediyor. Devam etme safhasında başka türlü tasarruflara da belediye başkanlığı makamının görevi dolayısıyla varabiliriz. Ancak tasarruf tamamen şahsıma aittir. Durumu böyle izah etmiş olayım."

 



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR