Gündem

Gündem Haberleri

KOZUVA`DAN ADAY VE PROJE TANITIMI

KOZUVA`DAN ADAY VE PROJE TANITIMI

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kapalı Spor Salonu`nda 5 bin kişilik bir katılım ile projelerini açıkladı. Kozuva, Belediye Meclis Üyeleri`nin de tanıtımını yaptığı programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,

CUMHUR İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı AK Partili Süleyman Kozuva`nın  `Meclis Üyesi ve Proje Tanıtımı` programı bugün saat 12.30`da Kapalı Spor Salonu`nda görkemli bir şekilde yapıldı. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılarak, Kozuva`nın açıkladığı projelerin Bakanlık olarak arkasında olduklarını söyledi. Yine programa katılan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan`da seçilmesi halinde Kozuva`nın Çerkezköy`deki projelerine destek olacaklarını söyledi.

CHP`Lİ BAŞKANI TELAŞ ALDI

Programın açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptı. Kök, CHP`li Belediye Başkanı Vahap Akay`a göndermede bulunurken, "Son 20 güne girilirken CHP`li belediye başkanını bir telaş almış, adayımıza hakaretler ediyor. Bilsin ki, adayımız Sayın Süleyman Kozuva, ticareti iyi bildiği gibi siyaseti de bürokrasiyi de iyi bilir."dedi. Kök`ün ardından kürsüye gelen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de, zillet ittifakına karşı Cumhur ittifakının 15 Temmuz`da Yeni Kapı ruhuyla kurulduğuna işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın dediği gibi bu ittifak, pazara kadar değil mezara kadar. Türk ve İslam düşmanlarına karşı bu ittifak kurulmuştur. Herkes bilsin ki 31 Temmuz akşamı ülkücüler Cumhur İttifakı adayımız Süleyman Kozuva`yı başkan yapacak."ifadelerine yer verdi.

5 YILDIZLI BELEDİYE

Daha sonra Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, kürsüye geldi. Meclis üyesi adayı ve proje tanıtımı için buluştuklarını hatırlatan Süleyman Kozuva, "Bu kardeşiniz bir işadamıdır. İcraat adamıdır. Her şeyden önce AK Parti icraat partisidir. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın önderliğinde Çerkezköy`de AK Parti Belediyeciliğine yeniden kavuşacaktır. Seçimler bir yarıştır, ama makam ve koltuk değil, halka hizmet yarışıdır. Hamd olsun, içinizden biri olarak, Çerkezköy`ün bir çocuğu olarak size yapamayacağım sözü vermedim. Nasıl ki arkadaşlarımızla birlikte Ticaret Odası`nı 5 yıldızlı dünya çapında bir oda haline getirdiysek, arkadaşlarımızla birlikte Çerkezköyümüz`ü 5 yıldızlı bir belediyeye kavuşturacağız. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu bir gönül işidir. Allah`ın izniyle, Çerkezköyümüz`ü de 5 yıldızlı hizmet alacak bir belediyeye kavuşturacağız."ifadelerini kullandı. Kozuva ardından projelerini tanıttı.

KOZUVA PROJELERİ`Nİ AÇIKLADI

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı `Meclis üyesi ve proje` tanıtımı programında konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, 159 proje hazırladıklarını kaydetti. Projelerinin tamamının Çerkezköy halkının hayatını kolaylaştırmak amacıyla hazırlandığının altını çizen Kozuva, `Kapalı otopark, Raylı sistem, Veliköy Dere Islahı ve Çevre Düzenlemesi, Bağlık Alt Geçidi, Amfi Park Projesi, Sevgi Anaokulu ve Çocuk Kültür Projesi, Düğün Salonu (Her Mahalleye), Gençlik Merkezi, Yeni Sanayi Sitesi, Şelale Park Projesi, Taziye Evi ve Misafirhane (Her Mahalleye), Millet Bahçesi, Üst Geçit ve Yaya Geçidi, Hamam (Türk Hamamı, SPA Merkezi ve Sauna) projelerini slayt eşliğinde tek tek tanıttı.

BAKAN`DAN DESTEK SÖZÜ

Kozuva`nın ardından  Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan kürsüye geldi.  Özcan, Kozuva`nın projelerine seçildiği takdirde destek vereceğini belirterek, "Tabi suyun başında ben oturuyorum. Sayın Kozuva ile birlikte bizimde seçilmemiz lazım. Bu projelerin hayata geçmesi için Büyükşehir olarak bizim de destek vermemiz gerekiyor."dedi. Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`da Kozuva`nın Çerkezköy için hazırladığı projelerin arkasında olduklarını belirterek, "Bakanlık olarak, sayın Belediye Başkan Adayımız Süleyman Kozuva`nın projelerinin arkasındayız."ifadelerini kullandı.

TEK TEK İSİMLERİ OKUNDU

Daha sonra AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımı yapıldı. 31 Meclis Üyesi adayının ismi tek tek okunarak kürsüye davete dildi. Meclis Üyesi adayları Bakan Murat Kurum ve protokol ile birlikte objektiflere poz verdi.

İŞTE DİĞER PROJELER

Kozuva`nın projeleri arasına giren ve seçim beyannamesinde yerini alan diğer projeler ise şöyle sıralanıyor:

TIR Garajının taşınması: Mevcut TIR garajının Veliköy Güney bölgesine taşınması bu sayede o bölgede trafik yoğunluğunu azaltacak ve servis güzergahını azaltacak.

Yol ve kaldırım yenileme: Atatürk ve Öztrak Caddeleri`ndeki yoğunluğu azaltmak için ara bağlantı yollarının işlevsel hale getirilerek, aynı zamanda kaldırım düzenlemesi yapılması.

Çerfest Trakya ve Anadolu Kültür ve Sanat Festivali: Tüm hemşeri derneklerinin çevre illerin ve balkan ülkelerinin katılacağı her yıl düzenli olarak düzenlenecek ÇER-FEST ile bölgesel ve uluslararası kaynaşma, kültürel ve ekonomik entegrasyon sağlanacak.

Bilim ve Sanayi Müzesi: Kent Konseyi`nin altında Çerkezköy Bilim ve Sanayi Müzesi açılacak.

Kızılpınar Büyük Çocuk Parkı:  Kızılpınar Mahallesi`nde büyük bir çocuk parkı yapılacak.

Çerkezköy Arasta: Belediye Meydanı`nın altında 3 kat otopark 1 katı yer altı çarşısı olmak üzere Meydan Çarşısı yapılacak. 1000 araçlık otopark.

Projelerden bazıları da şöyle: Ücretsiz Kültür Gezileri, çocuklar için kapalı eğlence merkezi, Toplu sünnet ve nikah törenleri, Millet Kıraathaneleri, Çerkezköy Yaşam Merkezi (Her Mahallede), Ramazan Sokağı, Aydınlık Şehir, BSH Hemzemin Geçidi, Tepe Kavşağı, Otopark, Aşık Reyhani Parkı`nın yenilenmesi, Bisiklet ve yürüyüş yolları, Bağlık Köprüsü Sorunu (Trafik yer altına alınacak) Yeşile dönüş, Atatürk Köprüsü genişletme çalışmaları, Engelli dostu şehir, Modern servis durakları, Pazaryeri geçidi, Kızılpınar ve Veliköy Belediye Ek Hizmet binaları, Organik Pazar ve Balık Pazarı, Kent Mimarisi, İmar Sorunları çözülecek, Geleceğin Çerkezköy`ü, Oto Galericiler Sitesi, 5 yıldızlı öğretmenevi, Umumi tuvaletler, Yemeğin evinde hizmeti (İhtiyaç sahipleri, yaşlı ve engellilere evlerinde yemek hizmeti), Çerkezköy kardeş kart, Engellilerle birlikte olacağız, Fazlası hayvan dostlarımıza, Biz temizleriz, Camilere düzenli bakım ve temizlik hizmeti, İş garantili meslek kursları, İş bulma ofisi, Alo İğne, Bağımlılıkla mücadele merkezi, Engelli rehber hizmeti, Geçmişiniz bize emanet, Engelli vatandaşlara iş imkanı, eğitime destek, down kafe, ücretsiz sınav desteği, kadın sığınma evi, engelli çocuklara bakım merkezi, Çerkezköy Aile rehberlik merkezi, Çerkezköy kimsesizler evi, Çerkezköy huzurevi, Süt matik, Kimsesiz değilsiniz (Yetim ve öksüz çocuklar için), Temiz enerji, su takviyesi, Piknik alanı (Kızılpınar, Bağlık, Veliköy, Kuşbahçe), Hobi bahçeler, Çocuk bilgi ve teknoloji merkezi, Çocuklar için trafik eğitim, Mobil belediyecilik, Çerkezköy fiber internet şehri, Çerkezköy kart, 7/24 güvenlik, Engelli şarj, Beyaz Masa, Çerkezköy Stadyumu, Çerkezköy Kapalı Spor Kompleksi, Her mahalleye spor salonu, Kapalı Buz Spor Salonu, Suni çim saha, Her mahalleye halı saha.

Çerkezköy Spor Salonu`nda düzenlenen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`un yanı sıra AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ve binlerce vatandaş katıldı.



BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL