BU KEZ UZUNKÖPRÜ ADLİYESİ`NDE `ADALET` ARADILAR

BU KEZ UZUNKÖPRÜ ADLİYESİ`NDE `ADALET` ARADILAR

Uzunköprü`nün Sarılar Mahallesi`nde geçtiğimiz yıl yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri adalet nöbetine devam ediyor.

Tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri bu kez Uzunköprü`da `adalet` nöbetindeydi. Aileleri Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci ve yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.

TREN KAZASINDA ÖLENLERİN YAKINLARI ADALET ARIYOR

Çorlu Tren Faciası`nda hayatını kaybedenlerin aileleri bugün Uzunköprü`de biraraya gelerek `Adalet` nöbetine devam etti.  Geçen yıl 8 Temmuz?da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin yakınları adalet nöbetini sürdürüyor. Hayatını kaybedenlerin aileleri Uzunköprü Adliyesi`nde `Adalet` bekleyişini sürdürdü. Ailelere Tekirdağ Barosu her zaman olduğu gibi desteğini sürdürdü. Baro Başkanı Sedat Tekneci, Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün ve yönetim kurulu üyeleri de tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte Uzunköprü Adliyesi önünde `Adalet` nöbetine katıldı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Adalet nöbetine katılan Tekirdağ Baro Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, bu sırada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygusal bir paylaşımda bulundu. Alıntı yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Bu mücadele adalet için, hukuk için, Çorlu Tren Faciası`nda kaybettiğimiz çocuklarımız için, analar için, babalar için... Aileler bugün Uzunköprü`de adalet için hazır bulundular. Yanlarındaydık..Gücümüz yettiğince..Herkesin yüreğini döktüğü bir buluşma oldu..Hüzünlendik, acıları paylaşmaya çalıştık. Acılar paylaştıkça azalır, hak mücadelesi birleştikçe güçlenir.. Umarım feryatlar duyulur ve beklenen adalet yerini bulur...

Uzunköprü?den çıkan alaca karanlık gri bir tren, Sarılar`da asılı kalmıştı. Düşük direk sağa eğmiş. Bir hicranı kan emiyordu. Mide burkan bir adalet ... Rayların altında sessiz bir çığlık atıyordu. Yağmalanmış umutlar vagonlardan gazel okutuyordu. Bir matem havanın rengi, içi parçalanmış bir ceylan sürüsü... Çamur ormanlarında kan kokuyordu. Şehrin ormanları yanmış, nefesler kendini boşluğa vuruyordu, umutlar, umutlar tükeniyordu. Gece kuşlarının çığlıkları ekleniyordu geceye, baykuş sesleri? Melodisi yalnızlık şimdi... Hakimli bir geceyi adaletsizce eziyordu... 
Yaşamı renklendiren çocuklarımız, bugün burada, tam burada, Bir bayram kalabalığında ölüyordu. Gidiyordu feryat eder gibi serhat, Bizim çocuklarımız nefessiz kalıyordu, nerde Senalar... Nerde Ardalar.. Bihterler ve Gülce, Özgenur, Ömeralperen ve Beren, Mavinur ve kaç Bihter eder hayat... Neyle ödenir Bihter... Söyler misiniz...! Şimdi bana söyler misiniz...! Bir Beren kaç bedel eder... Beren kaç bedel eder... Söyler misiniz?



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL