Tarih: 29.12.2019 16:19

TRUMP AZLEDİLDİ!

Facebook Twitter Linked-in

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Başkan Donald Trump`a yönelik "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" suçlamalarından oluşan iki azil maddesini oyladı. Azil kararının açıklanmasının ardından `Trump görevden alınacak mı` gibi sorular gündeme geldi.

TRUMP GÖREVDEN ALINDI MI?

ABD Temsilciler Meclisi, oylama sonucunda ABD Başkanı Donald Trump`ın azline karar verdi. ABD Kongresi`nin iki bileşeninden biri olan Temsilciler Meclisi`nin azil kararı almasından sonra konu ABD Senatosu`na taşınacak. Trump`ın Cumhuriyetçilerin kontrolündeki ABD Senatosu`nda azledilmesi için 20 Cumhuriyetçi senatörün saf değiştirmesi gerekirken, bu senaryonun gerçekçi olmadığı belirtiliyor. .

AZLEDİLEN 3. BAŞKAN

Trump, Temsilciler Meclisi tarafından azledilen üçüncü başkan olarak tarihe geçti. Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, geçen hafta Trump`a yönelik "Görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" başlığından oluşan azil maddelerini onaylamıştı. Adalet Komitesi`nin Temsilciler Meclisi`ne konuyu göndermesinin ardından gerçekleşen oylamada salt çoğunluk gerekiyordu. Azil süreci şimdi ABD Senatosu`na taşınacak; Senato`da salt çoğunluk değil, üçte iki çoğunluk gerekiyor.

ABD Temsilciler Meclisi daha önce 7`inci ABD Başkanı Andrew Johnson`ı ve 42`inci ABD Başkanı Bill Clinton`ı azletmiş ancak üçte iki çoğunluğun gerektiği Senato söz konusu isimlerin görevden alınmalarını onaylamamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —