Tarih: 24.06.2019 07:43

E.K İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Belediyesi`nde ruhsat harçları ile ilgili başlayan dolandırıcılık olayının ardından kayıplara karışan E.K, için yakalama kararı çıkartıldı. Polis her yerde E.K.,`yı arıyor.

Önceki hafta cuma günü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu, ruhsat harçları ile ilgili dolandırıcılık olayına geçen hafta Cumhuriyet Savcılığı el koymaya başladı. Savcılık, ilk olarak polis marifetiyle Belediye`deki bilgisayarlara el koydu. Elde edilen veriler üzerinde Siber Suçlar Bürosu tarafından çalışma yürütülürken, Cumhuriyet Savcılığı dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturmasına başladı.

POLİS HER YERDE E.K.`YI ARIYOR

Olaya adı geçen Fen İşleri`nden E.K., kayıplara karışırken Tahakkuk Servisi`nden T.B. ile D.E., belediye tarafından açığa alındı. Şimdilik 3 Belediye çalışanının adı geçen `Dolandırıcılık` olayının boyutlarıyla ilgili henüz net bir bilgi yok. Belediye kasasısın yüz binlerce lira dolandırıldığı tahmin edilen olayın boyutları her geçen gün genişliyor. Savcılık tarafından yapılacak çalışmaların ardından olaya karışanların sayısının artması beklenirken, kayıplara karışan E.K., ile ilgili yakalama kararı çıkartıldı. Geçen hafta E.K.,`yı aramaya başlayan polisin, kısa bir süre içerisinde ipuçlarına ulaştığı iddia ediliyor.

HARFİYAT HARÇLARINDA NELER OLDU?

Başkan Akay`ın ilk açıklamasının söz etmediği `Hafriyat harçları`nda da büyük çaplı vurgun olduğu belirtiliyor. Trakya Flaş Haber`in ilk olarak gündeme taşımasının ardından ikinci basın toplantısında `Harfiyat harçları`nın da inceleneceğini dile getiren Vahap Akay`ın, açıklamalarının ardından burada da önemli oranlarda dolandırıcılık yaşandığı ortaya çıkmaya başladı.

MÜTEAHHİTLERDEN BAZILARI SAVCILIKTA

Bu arada, olayın taraflarından olan ruhsatları alan firma sahibi müteahhitlerden bazıları da Cumhuriyet Savclığı`na giderek, ifade verip suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Yine olayla ilgili özellikle hafriyat harçlarıyla ilgili olarak yaşanan dolandırıcılık olayının araştırılması için Büyükşehir Belediyesi`nin de soruşturma başlattığı belirtiliyor.

DÖRDÜNCÜ KİŞİ SÜRGÜN EDİLDİ

Bu arada, Belediye`de ilginç bir gelişme daha yaşandığı iddia edildi. Olayla ilgili olarak bir dördüncü kişinin ismi geçiyor. Kayıplara karışan E.K., açığa alınan D.E., ve T.B.`nin ardından muhasebede görevli bir kişinin de Başkan Akay, tarafından başka bir birime adeta sürgün edildiği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —