Gündem

Gündem Haberleri

KÖK AKAY`IN İSTİFASINI İSTEDİ

KÖK AKAY`IN İSTİFASINI İSTEDİ

Belediye`de yaşanan `Vurgun` olayının sorumluluğunun Başkan Vahap Akay`da olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, "Konunun üstü örtülebileceği için Belediye Başkanı istifa etmelidir. Bu iş burada kalmaz. Bize göre kayyum atanır." ifadelerini kul

Geçtiğimiz cuma günü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bir basın toplantısıyla duyurduğu `Ruhsat vurgunu` ile ilgili haftanın ilk günü AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`den sert tepki geldi. Kök, Belediye Başkanı Vahap Akay`ın istifasını isterken, "Bu iş o burada kalmaz. Bize göre Çerkezköy Belediyesi`ne kayyum atanır."dedi.

Bugün saat 16.00`da parti ilçe binasında yönetim kurulu üyesi Serdar Haznedaroğlu ve Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Yazı ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Ümit Kök, Çerkezköy Belediyesi`ndeki `Dolandırıcılık` olayını değerlendirdi. İşte Kök`ün açıklamalarından satır başları:

MUHALEFET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI GİBİ

Belediye Başkanı`nın `vurgun` ile ilgili açıklamalarını herkes gibi biz de takip ettik, fakat Belediye Başkanı gibi değil de muhalefet ilçe başkanı gibi, muhalefet lideri gibi açıklama yaptı. Basında Belediye Başkanı`nın konuyu tespit ettiğiyle ilgili başlıklar gördük, tabii ki bu onun asli görevi. Önemli olan konunun buraya kadar gelmeden önce tespit edilip açıklanmasıydı.

VAHAP BEY BU İŞİN NERESİNDE?

Ruhsatların, makbuzların, iskanların tespit edilmesiyle beraber iptal edileceğini ve 28 Mayıs 2018 tarihinde konunun tespit edildiğini 12 Haziran 2019 tarihinde de savcılığa bu durumla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar. Açıklamalar derinlikli değildi. Çerkezköy halkı konuya hakim olamadı. Bu işi kim yaptı, kimler yaptı, organize bir iş mi, münferit bir iş mi? Sadece dışarıda olan insanların yaptığı mı yoksa belediye personellerinin de içinde olduğu bir iş mi? Vahap Bey ve diğer belediye personelleri bu işin neresinde? Gibi sorunsallar havada kaldı.

KOMİSYON ÜYELERİNİ AÇIKLAMADI

Yine 20?ye yakın tespit bulduklarını söyleyen Başkan, komisyonun üyeleri açıklanmadı. Komisyon üyeleri veya belediye çalışanları da bu işin içinde mi bilmiyorum. Bu dolandırıcılık aydınlatılmadı, komedi gibi bir durum açıkçası. Bu durumu detaylarla açıklaması gerekirdi.

BİZE GELEN BAŞKA BİLGİLER DE VAR

Bize gelen bir takım bilgiler var. Bazı belediye personellerinin yurt dışına kaçtığı doğrultusunda bilgiler var. Bunları teyit edeceğiz. Belediyeye başkanına sözüm; eğer burada organize bir iş varsa, eğer bu işin içinde belediye personelleri de varsa, ruhsatını almış müteahhitin bu işin içinde olmadığını düşünürsek veya daha öncesinde 5 yıllık süre içerisinde yürütülmüş böyle işler varsa; bunlardan hiç haberi olmayan, bir daire satın alacağı zaman belediyeye gidip imar servisine müracaat edip ruhsatın ve iskanın olduğunu bilerek gidip daire alan bir vatandaşın iskanı iptal edildiği zaman, bu vatandaşın bu durumda ne suçu olduğunu söylesin. Vatandaşımız bu işten zarar görecek mi? Görünen o ki bu vatandaşların iskanları iptal edilecek.  Vatandaşın mağduriyeti nasıl giderilecek?

VATANDAŞ MI SUÇLU ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ Mİ?

Savcılığa suç duyurusunda bulunduk diyerek bu işin için sıyrılmaya çalışmak kolay. Çünkü bu iş a?dan z?ye, en tepeden en alta belediyenin sorumlu olduğu bir yanlıştı ve bu işten bu kadar kolay kurtulacaklarını düşünmek bizim nezdimizde yanlıştır. Bu işte vatandaş mı suçlu yoksa doğru dürüst kontrolünü yapmayan, incelemeyen Çerkezköy Belediyesi mi?

BİZ TAKİPÇİSİ OLAYACAĞIZ, BU ŞEKİLDE KİMSE SIYRILIMAYACAK

Bize bir çok telefon geliyor vatandaşlardan. Belediye başkanının açıklamasından sonra korku ile bekliyorlar `bu işten biz de zarar edecek miyiz.` diye. Ruhsatını almış vatandaşların suçu ne? Biz Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeleri olarak bu iş çözülene kadar takipte olacağız, bu şekilde kimse sıyrılamayacak. Belediye Meclis Üyelerimiz durumla ilgili bilgi için belediyeye dilekçe verdi, müracaatımızı yaptık. Biz detaylı bilgi istiyoruz.

BU BİLE PERSONELİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Belediye Başkanı`nın açıklamalarına göre bu usulsüzlük sahte belge ve evraklarla ve ayrıca rakamlarla oynanılarak oluşmuş. 37 bin 500 liralık iş 3 bin 750 lira olarak tahsil edilmiş. Bu bile personelin bu işin içinde olduğunu gösteriyor. Kendisi bu bilgileri daha rahat teyit edebilir ama yapmıyor.  Vatandaşlar 6 aya kadar bekletilmiş ve ruhsatlarının verilmeyeceği söylenmiş.

BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMELİ

Bizim Çerkezköy Belediye başkanından bir talebimiz var. CHP?deki siyasiler ülkede bu tarz durumlar olduğunda hemen belediye başkanlarının, politikacıların istifasını ister. Biz de bu konuda yeterli bilgiye sahip olamadığımız için, konunun üstü örtülmeye çalışıldığı için; Çerkezköy belediye Başkanı`nın istifasını talep ediyoruz.

KAYYUM ATANABİLİR

Bu olayın çok daha farklı noktalara geleceğini öngörüyoruz. Bizim öngörümüz Çerkezköy Belediye Başkanlığı`na Kayyum atanabilir. Bu durumlar soruşturulmaya başlandı.

NEDEN BEKLENDİ?

Neden tespitten hemen sonra suç duyurusunda bulunulmadı. 2018 Mayıs deniyor, 2019 Mayıs deniyor. 2019 Mayıs dahi olsa burada araya bayram girdiğini düşünsek bile 5-6 gün var. Neden hemen savcılığa gidilmedi. Neden beklendi? Bütün detayları ve elimize geçen bilgileri teyit ettiğimizde daha iyi bir basın açıklaması yapacağız.

HAFRİYAT HARÇLARI DA İNCELENMELİ

Gazetecilerin soruları üzerine kendilerine gelen duyumlar arasında hafriyat harçlarıyla ilgili de dolandırıcılık olabileceğini dile getiren Kök, bu konunun da detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini, savcıların bu konuya da bakmasını vurguladı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?