Gündem

Gündem Haberleri

ENGELLİ`YE ŞİFREYİ KİM VERDİ?

ENGELLİ`YE ŞİFREYİ KİM VERDİ?

Çerkezköy Belediyesi`nde yaşanan `ruhsat` dolandırıcılığında sorulması gereken tüm soruları yine Trakya Flaş Haber, soruyor! İşte yeni sorular...

Çerkezköy Belediyesi`ndeki `Dolandırıcılık` olayının kamuoyuna yansıtılmasının ardından bir hafta geçerken Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu. Savcılığın el koyduğu olayla ilgili polis önceki gece belediyeye gelerek dijital verileri toplarken, bugüne kadar olduğu gibi en gerçekçi soruları Trakya Flaş Haber olarak sormaya devam ediyoruz.

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bir anda ortaya attığı dolandırıcılık olayının belediye içindeki şüphelileri Fen İşleri`ndeki tekniker E.K ile Emlak Servisi`nde bulunan engelli T.B ile ilgili ilginç iddialar bulunuyor. Öncelikle Fen İşleri`ndeki ve bir haftadır kayıplara karışan E.K`nın 2014 yılında karıştığı bir olay nedeniyle Belediye Başkanı Vahap Akay, tarafından Kızılpınar Mahallesi`ndeki İtfaiye Garajı`na sürgün edildiği ve ardından ise 2 yıl kadar önce tekrar geri getirilerek Belediye içindeki Fen İşleri`nde yeniden görevlendirildiği belirtiliyor. E.K`nın hangi gerekçe ile sürgün edildiği ve kimlerin ve hangi meclis üyelerinin aracılığı ile yeniden Fen İşleri`nde görevlendirildiğini Belediye Başkanı Vahap Akay`ın cevaplandırması bekleniyor.

2 YIL ÖNCE ŞİFRE VERİLDİ

Bu arada Belediye Başkanı Vahap Akay`ın hemen işine son verdiği ve kayıplara karışan E.K`nın ardından belediyedeki ikinci şüpheli engelli T.B`nin ise `Şifre` yetkisi bulunmadığı iddia edildi. Taşeron üzerinden Belediye`de çalışan, kadrolu personel olmayan T.B`nin memur yetkisindeki tahakkuk servisinin sistem şifrelerini kullanma yetkisi olmadığı öne sürülürken, bu yetkiyi ve şifreyi ona kimin verdiği merak konusu oldu? T.B`nin şifreyi tam da bu dolandırıcılığın başlangıç tarihine denk geldiği tahmin edilen sürede aldığı belirtiliyor. T.B`nin şifreyi kendisine 2-2,5 yıl kadar önce verildiğini söylediği iddia edildi.

YETKİYİ KİM VERDİ?

T.B`nin kullandığı şifrenin asıl sahibinin ve işlem yetkisinin tahakkuk servisindeki D.E., olduğu ve dolandırıcılık olayının kamuoyuna yansımasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından pasif bir göreve çekildiği de öne sürüldü. Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, `Bütün oklar seni gösteriyor` dediği engelli T.B`ye şifre yetkisini kimin verdiğini açıklaması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler:

YAŞADIĞIMIZ BİR VATANIMIZ VARSA BUNU GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

TEKİRDAĞ’DA KIBRIS GAZİSİ GAZİLER GÜNÜ’NDE VEFAT ETTİ

TEKİRDAĞ’DA ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYON: 143 KİŞİ YAKALANDI

BÜYÜKŞEHİRLE HAREKETE GEÇ

KAYMAKAM GÜNLÜ YILLIK İZNE AYRILDI