Tarih: 27.06.2019 07:58

BİNALİ YILDIRIM CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanlığı`nı bırakarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı oluyor. Ankara kulislerinde Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan`ın, kabinede büyük bir revizyona gideceği belirtiliyor. Uzun süreden beri eleştiriler alan Maliye Bakanı Berat Albayrak ve birçok bakan da yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, düşünülmediği öne sürüldü.

YILDIRIM CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

İstanbul seçimlerinin ardından konuşulan kabine değişikliği yolda... Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım`ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yeni dönemde görev yapması beklenirken, Erdoğan`ın yeni dönemde iki yardımcı ile çalışacağı iddia ediliyor.

ALBAYRAK YOK!

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın birçok bakanı da değiştireceği öngörülürken bunlardan biri de Berat Albayrak. Son dönemlerde ekonomideki gidişattan sorumlu tutulan ve sürekli eleştiri alan Berat Albayrak`ın yerine ise Ersin Özince ismi geçiyor. İş Bankası eski yönetim kurulu başkanı Ersin Özince geçtiğimiz mart ayında görevinden sürpriz bir şekilde ayrılmıştı. Yeni dönemde Albayrak`ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesi beklenen Ersin Özince, ismi Ankara kulislerinde heyecan yarattığı belirtiliyor. Özince, yine görevde olduğu dönemlerde ekonomiyle ilgili vatandaşa güven veren açıklamalarda bulunmuştu.

SAFFET SANCAKLI

Yeni dönemde sürpriz isimlerden biri de eski milli futbolcu Saffet Sancaklı. MHP milletvekilliği de yapan Saffet Sancaklı`nın ismi Gençlik ve Spor Bakanlığı`na geçiyor.

HİSARCIKLIOĞLU TİCARET BAKANLIĞI

Yeni kabinede TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu`nun adı Ticaret Bakanı olarak geçerken, Adalet Bakanı, Sağlık Bakanı da yeni kabinede değişmesi bekleniyor. Yeni dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yerini koruyan bakanlar olması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —