5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ÇERKEZKÖY'DE KUTLANDI

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ÇERKEZKÖY

5 Nisan Avukatlar Günü'nde Çerkezköy Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni gerçekleşti. Törenin ardından Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün açıklamalarda bulundu.

 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Çerkezköy Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni gerçekleşti. Törenin ardından Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün açıklamalarda bulundu. Baro Başkanı Egemen Gürcün, 5 Nisan Avukatlar Günü'nde yaptığı açıklamada, deprem felaketinde kaybedilen yurttaşların ve meslektaşlarının acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Meslektaşlarının enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için canla başla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

5 Nisan Avukatlar Günü'nde Çerkezköy Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni gerçekleşti. Törenin ardından Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün açıklamalarda bulundu. Baro Başkanı Gürcün, avukatların güçlü bir savunma makamı, bağımsız yargı ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti. Depremden etkilenen meslektaşlarının avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğin köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için Türkiye Barolar Birliği'nin ve tüm Baroların mücadelesinin birlikte ve kararlılık içerisinde devam edeceğini söyledi. 

AĞIR SOSYO-EKONOMİK KOŞULLARIN

Başkan Gürcün, mesleğin içerisinde bulunduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve mesleği icra ederken önlerine çıkarılan her türlü engelin, savunma hakkına yönelik olumsuz etkilerinin olduğunu hatırlattı. Ancak savunma makamının, tüm bu olumsuz koşullara rağmen yurttaşların yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getireceğini söyledi. Son olarak Başkan Gürcün, Türk avukatların hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, insan hak ve özgürlükleri ile Cumhuriyet kazanımlarının korunması mücadelesinde her zaman taraf olacaklarını belirtti. Adalet inancını umutla yeniden büyüten tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutladı.



Anahtar Kelimeler: NİSAN AVUKATLAR ÇERKEZKÖY' KUTLANDI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI

BUĞDAY TARLASINDAKİ KAMYON ALEV ALDI

TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ