AKAY`DAN İKİNCİ `DOLANDIRICILIK` AÇIKLAMASI

AKAY`DAN İKİNCİ `DOLANDIRICILIK` AÇIKLAMASI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçen cuma yaptığı açıklamaların ardından bugün de belediyedeki `Ruhsat dolandırıcılığı`na ilişkin açıklamalarda bulundu...

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha önce 21 dosya olarak açıkladığı ruhsat dolandırıcılığında dosya sayısının 32`ye yükseldiğini söyledi.

Akay`ın basın toplantısından satır başları şöyle:

SEHVEN SÖYLEDİM

Ruhsat alma aşamasında ortaya çıkan sahte tahakkuk fişlerini tespit ettiğimiz tarih 28 Mayıs 2019. Daha önce sehven 2018 olarak söylemiş bulunduk. Bunu oraya buraya çekmeye gerek yok. Tutanak tuttuktan sonra incelemeye aldındı, bizzat tarafımdan. Ruhsat ve iskân alma aşamalarında savcılığa verdiğimiz tutanakta yazan bedel iki yüz doksan yedi bin liradır. Sahte evraklar savcılığa teslim edildi.

DÖRT KİŞİLİK KOMİSYON

Bu tespitten sonra 12 Haziran 2019 tarihinde başkan yardımcısı Nedim Yılancı Başkanlığı`nda Kemal Gümüş, Mustafa Gümüş ve Nevzat Kumru?dan oluşan komisyonu kurup haziran ayından öncesinde iskân harçları, ruhsat harçları, hafriyat harçları, imar durum belgeleri de dahi ne kadar belge varsa araştırmaya başladık. Araştırmamız sonucunda 2018 yılının haziran ayından itibaren 2019 yılına kadar geçen sürede 32 dosyada sahte tahakkuk fişlerine rastladık.
Araştırmalarımız devam ediyor. Bulunan Sahte evrakların tamamı iptal edildi. Bu 32 dosya ile alakalı olan firma ve müteahhitleri de isim listeleriyle beraber savcılığa teslim ettik.

BAKANLIK TEFTİŞİ İÇİN YAZI GÖNDERDİK

Bakanlığa teftiş için tarafımızdan yazı gönderildiğini belirtmek isterim. Bu olayların kamu nezdinde doğru algılanabilmesi için gereksiz seslerin ortaya çıkmaması adına Belediye olarak yapmamız gereken sorumlulukları üstlendik ve gerekli işemeleri yaptık. Önceki anlattıklarımıza ilave olarak anlatacaklarım bu kadar, kamunun karşısına korkmadan ve kaçmadan çıktığımızı belirtmek isterim.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Belediye Başkanı Akay, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteciler, MHP İlçe Başkanı Aydeniz`in "seçim öncesi böyle bir olay yaşandı mı? Oy kaygısı olduğu için mi sonradan tespit edildi" şeklindeki sorusunu Akay`a yöneltti. Bu soruya Akay şöyle yanıt verdi: "Gerçekten bu açıklamalara gülüyorum. Seçim kaygısı düşünerek yorum yapanların bu memlekette hangi kafa ile siyaset yaptığına hayret ediyorum. Bu personellerin bulunması için elimizden geleni yapıyoruz. Ruhsat ve iskân hakkı iptallerinin yolunu açtım. İzinli ve işe gelmeyen personeller hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık soruşturması sonuçlanmadan bu olayın faillerinin kim ya da kimler olduğunu bilemeyiz. Sadece içeriden değil dışarıdan müdahaleler de var. Sonucu ne olursa olsun; yatması gereken para yatırılmadığı için ruhsatları iptal ettik."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

PAŞA DÖNER ÇERKEZKÖY’DE…

TEKNEYE EŞLİK EDEN YUNUS KAMERADA

ÇORLU’DA YAZ DÖNEMİ DESTELEME KURSLARI BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TANKER TRAKTÖRE ÇARPTI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

MİLLİ GURUR TÜRKSAT 6A’NIN UZAY YOLCULUĞU YARIN BAŞLIYOR