Tarih: 19.06.2019 14:24

TRAKYA`DA İLK PROJE OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Tepe Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetimi bugün sabah kahvaltısında gazetecilerle buluştu. Dernek Başkanı Galip Güngör, Trakya`da ilk kez böyle kapsamlı bir projenin hayata geçeceğini belirtirken, projenin tamamlandığını söyledi. Toplantıda proje mimarı Ferhat Sarı da 9 bin 136 metrekare alana kurulacak cami, sosyal tesis, müftülük ve konferans salonundan oluşan projenin tanıtımını yaptı.

ÇOK DESTEK GÖRÜYORUZ

Çerkezköy`de Tepe mevkiinde tasarlanan cami projesinin Trakya`da bir ilk olduğunu belirten Tepe Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör, "Projemiz çok büyük destek alıyor. Başta Kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımız, müftülüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, eski belediye başkanımız eski milletvekilimiz Ayşe Doğan hanımefendiden ve birçok kişiden destek alıyoruz. Tepe Cami Yaşatma ve Yaptırma Derneği olarak projemizi hazırladık. Kısa bir süre içinde belediyeye teslim edeceğiz." dedi.

9 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Dernek Başkanı Galip Güngör`ün kısa konuşmasının ardından proje mimarı Ferhat Sarı, gazetecilere proje hakkında bilgiler verdi. Osmanlı ve Selçuklu özellikleri taşıyacak olan caminin 4 temel unsurdan oluştuğunu kaydeden mimar Sarı, bunların cami, konferans salonu, sosyal tesis ve müftülük binası olduğunu söyledi. Projenin maketleri üzerinden gösterimi sunulurken, toplam alanın 9 bin 136 metrekare olduğu belirtildi.

HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİ VERİLECEK

Proje içerisinde bulunan unsurların hayırseverler tarafından paylaşılabileceğini belirten Dernek Başkanı Güngör, "Mesela konferans salonunun yapımını üstelenecek bir hayırseverin ismini buraya vereceğiz. Yine içerisinde kreş olacak, sosyal tesisler bulunacak. Bunları münferit olarak isimlendirebiliriz. Projemiz ve hayırseverlerimiz buna açık." dedi.

DÜĞÜN SALONU DA VAR

Proje mimarı gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Projemiz 3,5 ay içerisinde tamamlandı. Bu projenin özelliği çevreye duyarlı bir proje olması. 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip toplam alanı 9 bin 136 metrekare 4 bloktan oluşuyor. Kreş, sosyal tesis, konferans salonu, düğün salonu, aşevi, müftülük binası gibi alanlarımız camimizin yanında olacak." bilgisini verdi.

KURBAN BAYRAMI`NA TEMEL ATACAĞIZ

Projenin olağanüstü bir durum olmaması halinde iki yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Dernek Başkanı Güngör, "Projemiz desteği iyi alırsa belki daha erken tamamlarız. Bu bölge halkımızın vereceği desteğe bağlı. Ancak biz iki yılda tamamlanacağını öngörüyoruz. Kurban Bayramı`na doğru ya da bayramdan sonra temel atacağız." dedi.

Bu arada Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği`nin projesinin tanıtım toplantısına dernek Başkanı Galip Güngör`ün yanı sıra dernek üyeleri Mehmet Ceylan, Sait Yazı, Hasan İşçan, Feyzullah Dirisağlık ve Çerkezköy İlçe Müftü Vekili Mahmut Öztekin ile gazeteciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —