3 TIP, 3 HUKUK TOPLAM 62 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE KAZANDI

3 TIP, 3 HUKUK TOPLAM 62 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE KAZANDI

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan öğrencilerden 62’si üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti. Bu öğrenciler için de 3 tıp, 3 hukuk fakültesi, eczacılık, diş hekimliği gibi fakülteler var...

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi (HEM), daha önce mezun olan ya da açık öğretime devam ederken, üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik hazırlık kursları meyvesini verdi.  Ücretsiz olarak verilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan 62 kursiyer, üniversite kazandı.

“62 KURSİYERİMİZ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEREK BİZLERİ GURURLANDIRMIŞTIR”

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde üniversiteye hazırlanan mezun veya açık öğretime devam eden gençlere yönelik üniversiteye hazırlık kurslarının 7 yıldır devam ettiği belirtildi. Ücretsiz olarak verilen bu kursların öğrenci başarısını geleneksel hale getirdiği kaydedilirken, 62 öğrencinin bu yıl üniversitelerin çeşitli fakülte ve yüksekokullarına yerleştiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, “2021-2022 yılı DYK kurslarımıza 11 sınıf açıldı 125 kursiyer kurslarımıza devam etmiş. Rehberlik hizmetleri ile birlikte sınav sonunda tercih danışmanlığı da yaptığımız öğrencilerimizden 3 Tıp, 1 Diş Hekimliği 1 Eczacılık, 3 Hukuk, 8 Mühendislik, 12 İktisadi ve İdari Bilimler, 8 Eğitim Fakültesi, 6 Sağlık Bilimleri, 20’de Yüksekokul olmak üzere toplam 62 kursiyerimiz üniversiteye yerleşerek bizleri gururlandırmıştır.”denildi.

Halk Eğitimi Merkezi’nden yapılan açıklamada, ayrıca 2022-2023 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları kayıtlarının 02.09.2021 Cuma günü saat 17:00 kadar devam ettiği ve yine 2022-2023 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ise 05 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacağı belirtilirken, “Kurslarımızda görev yapan öğretmenlerimize, destekten dolayı da ayrıca yerel basına teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

 



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?