Tarih: 12.06.2019 09:40

AVRUPA İLE DEMİR YOLU BAĞLANTISI İÇİN İMZA ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Ankara`da, `Halkalı- Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni` Yüksek Hızlı Tren Garı`nda yapıldı.

İmza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Celal Koloğlu, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü ve Program Otoritesi Başkanı Erdem Direkler, AB  Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile çok sayıda davetli katıldı.

600 MİLYARA YAKIN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK
Burada konuşan Bakan Turhan, İstanbul Havalimanı, Marmaray Tüp Geçidi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük projelere yenisini ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turhan, "Son 16 yılda ulaştırma altyapılarımızı iyileştirmek, bu ağları genişletmek ve uluslararası taşımacılık güzergahlarındaki eksik bağlantıları tamamlamak üzere 600 milyar liraya yakın yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.
AB HİBELERİNİ DE EKLİYORUZ
Bu süreçte dev projelere imza attıklarını vurgulayan Bakan Turhan, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı ile Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Köseköy - Gebze Kesimi, Irmak-Karabük- Zonguldak Demiryolu Hattı ve Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Projelerinde olduğu gibi kamu kaynaklarına AB hibelerini de ekliyoruz. Ülkemiz; kıtaları birbirine bağlayan konumuyla küresel ticaret güzergahlarının odağında yer alıyor. Bu sebeple de bölgesel ve bölgeler arası bağlantıların geliştirilmesinde Türkiye`nin jeo-stratejik bir önemi bulunuyor. Bu önemin farkındalığıyla, ülkemizin ulaştırma politikalarını son dönemde, bölgesindeki ulaştırma koridorlarına yönelik tamamlayıcı ve kapsayıcı bir bakış açısı ile şekillendirmeye çalışıyoruz" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —