2’İNCİ KIBRIS BARIŞ HAREKETI’NIN YILDÖNÜMÜ’NÜ ANDILAR

2’İNCİ KIBRIS BARIŞ HAREKETI’NIN YILDÖNÜMÜ’NÜ ANDILAR

14 Ağustos 2. Kıbrıs Barış Harekatı’nı 50’inci yıldönümünde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Gaziler Derneği’nde bir anma programı düzenledi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıldönümü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Bugün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yılının 14 Ağustos 2’inci Kıbrıs Harekatını kutlamak ve Aziz şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen törene hoş geldiniz, sizleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Programda konuşan Yarlıgan şunları kaydetti:

“Bundan 50 yıl önce Kıbrıs’ı ilhak ederek Türkiye’yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye’yi yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan 15 Temmuz 1974’de kadar EOKA’cı katillere darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Enosis hayallerinin gerçekleştirilmek üzere planlanan bu darbe girişimine gereken karşılığı vermek üzere derhal harekete geçmiştir. Londra ve Zürih anlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye, Kıbrıs’ta barışı tesis etmek soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak Türkiye’ye yönelik olası tehdidini bertaraf etmek maksadıyla adaya müdahale kararı almıştır. 

“ENOSİS HAYALİ EBEDİYEN GÖMÜLMÜŞTÜR”

Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 sabahı denizden ve havadan Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs Türk’ünü yok olmaktan kurtarmış, Kıbrıs Türkü’nün 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşmuştur. Böylece Yunanistan’ın Enosis hayalide Akdeniz’in karanlık ve derin sularına ebediyen gömülmüştür. 

ŞEHİTLERE RAHMET GAZİLERE SAĞLIK DİLEDİ

Burada sözlerime son verirken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarıma, vefat eden gazilerimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”



ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ ÖZEL OKULU SINAV KOLEJİ KAPILARINI GAZETECİLERE AÇTI!

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, KIRKLARELİ’NDE HAFIZLIK KUR’AN KURSLARI İCAZET MERASİMİ’NE KATILDI

TEKİRDAĞSPOR 2024-2025 SEZONUNU AÇTI

İNŞAATTA TOPARLANMA BEKLENMİYOR

SÜPER MEYVE ARONYA HASADI: FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR